Adi Iacob

Un start-up a obținut finanțare de 4,8 milioane de dolari ca să producă discuri vinil HD

Thumbnail

Un start-up din Austria a obținut finanțare de 4,8 milioane de dolari pentru a crea discuri vinil de înaltă definiție (HD), care ar putea ajunge în magazine începând de anul viitor.

Investiția vine după ce în 2016 startup-ul Rebeat Innovation a depus brevetul inițial pentru discuri vinil HD, scrie Pitchfork. Inventatorii susținut că această tehnologie are o fidelitate audio mai bună, un volum mai ridicat și o durată de viață mai mare decât discurile vinil convenționale.

Noile discuri de înaltă definiție, așa cum sunt prezentate pe site-ul web al Rebeat, vor avea cu 30% mai mult spațiu de stocare pentru muzică, un volum cu 30% mai puternic și o calitate a sunetului mai bună, scrie Resident Advisor

Discurile vinil HD vor fi compatibile și cu pick-up-urile standard.

Înregistrările vor fi făcute cu o mașină laser specială care inscripționează o "hartă topografică" tridimensională. CEO-ul startup-ului, Günter Loibl, a declarat că firma a comandat un nou sistem laser, în valoare de 600.000 de dolari, care ar trebui să sosească până în iulie, cu scopul de a produce și livra produse de testare până în luna septembrie a acestui an, prezentându-le ulterior la conferința Making Vinyl din Detroit, SUA, o lună mai târziu.

"Scopul nostru este să prezentăm oficial discurile noastre de testare la conferința Making Vinyl din octombrie. Va fi nevoie de alte opt luni pentru a face toate ajustările fine. Astfel, până în vara anului 2019 vom vedea primele viniluri HD în magazine”, a spus Günter Loibl, citat de Mixmag.

Surse: PitchforkResident AdvisorMixmag
Parallax

Vizualizari
1757
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri