Raluca Abrihan

O echipă de IT-işti din Cluj lansează o aplicaţie care îţi arată automat pe ce cheltui banii. Cum funcţionează

Thumbnail

Un startup din Cluj-Napoca lansează o aplicația mobilă gratuită care îți supraveghează plățile făcute în magazin, pe Internet, dar şi retragerile de la ATM-uri. Investiţia în proiect este de 20.000 de dolari. Cum funcţionează şi ce aduce în plus faţa de aplicaţiile băncilor.

Mony este o aplicaţie realizată de o echipă de IT-işti din cadrul firme CraftingSoftware.

“Habar nu am pe ce am cheltuit atât de mulți bani luna trecută” este replica pe care o auzeau des de la prieteni și care i-a inspirat să caute o soluție în iunie 2018. “Am încercat înainte mai multe aplicații de gestiune a finanțelor personale, dar toate îmi cereau să notez fiecare leu cheltuit. E omenește să uiți din când în când, dar mă simțeam vinovat că nu reușesc să fiu disciplinat și am ajuns să renunț destul de repede” declară Ovidiu Berdilă, unul dintre dezvoltatorii de la Crafting Software.

Cum funcţionează Mony

Ai nevoie de un telefon mobil cu sistem Android și serviciul SMS alert al băncii tale activat. Toate cheltuielile îți vor fi afișate, pe categorii, în aplicație. Astfel, tu vei vedea exact unde și ce sumă de bani ai cheltuit. Până în acest moment, Mony recunoaște SMS-urile de la Banca Transilvania, ING, CEC Bank, Banca Românească și BCR – explică fondatorii acestui proiect.

”Am gândit un model de business freemium. O bună parte din aplicație este gratuită, iar pentru funcționalitățile mai avansate, se percepe o sumă. Planul e să ajungem la 1.000 de utilizatori cu versiunea actuală, că să validăm modelul de business și faptul că am atins sau nu product-market fit. În momentul în care avem date promițătoare, plănuim să citim tranzacțiile direct de la bănci. Această schimbare ne-ar permite să ne adresăm unei piețe mult mai mari, atât national, cât și internațional”, mai spune Ovidiu Berdilă.

Funcţionalităţile aplicaţiei:

  • Cheltuielile efectuate, împărțite automat pe categorii.

  • Siguranță: datele stocate de Mony nu vor pleca din telefonul tău.

  • Mony nu te va spama cu notificări de care nu ai nevoie, atenționările fiind alese cu grijă în urma feedback-ului primit de la utilizatori în perioada de testare.

  • Vei putea compara cheltuielile lunare, văzând exact ce schimbări au avut loc în comportamentul tău legat de cumpărături sau cheltuieli.

În ceea ce priveşte comparaţia cu alte aplicaţii oferite de bănci, dezvoltatorii acestei platforme susţin că utilizatorii pot vedea o imagine de ansamblu, chiar dacă au mai multe conturi, la bănci diferite.

“Planurile de viitor implică conturile de familie, unde o să se poata vedea cheltuielile la comun. Ne mai gândim și la comparații demografice, astfel încat utilizatorii să vadă cum cheltuie în comparație cu alte persoane din același oraș, de vârste apropiate și cu venituri asemănătoare.Personalizarea e de asemenea un aspect pe care băncile l-au ignorat până acum. Mony te lasă să adaugi cumpărăturile cu cash în categoria corespunzatoare și să asociezi comercianții cu categorii la alegere. De exemplu, dacă eu de la un anumit supermarket nu cumpăr mâncare, ci haine pentru copil, pot să îi spun aplicației să îmi mute toate cumpărăturile respective în categoria <<Copil>>”, mai spune Ovidiu.

Aplicaţia poate fi descărcată din magazinul Google Play, iar utilizatorii trebuie să aibă serviciul de SMS de la banca ta activat – costul lunar fiind de aproximativ 5 lei. Utilizatorii iOS nu pot beneficia de aplicație pentru ca politica Apple restricționează accesul la mesaje.

Parallax

Vizualizari
5945
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri