Adi Iacob

VIDEO Startup-ul finanțat de cofondatorul Google a prezentat taxiul zburător

Thumbnail

Startup-ul Kitty Hawk, finanțat de cofondatorul Google, Larry Page, a prezentat taxiul zburător, pe care îl numește Cora.

Acum un an, startup-ul prezenta un vehicul numit Flyer, o mașină zburătoare, dar care însă a părut concepută pentru un nou tip de sport aero-acvatic decât pentru transport, scrie Fortune. Cora este diferită, arătând mult mai mult ca un mic avion care poate să decoleze și să aterizeze vertical.

Kitty Hawk a dezvăluit taxiul într-un videoclip de pe YouTube și o declarație care pare a fi o lovitură asupra reglementărilor din domeniul aviației din Statele Unite.

Se pare că Kitty Hawk nu a avut noroc să primească permisiunea pe care și-o dorea acasă, așa că a testat noul aparat de zbor în Noua Zeelandă, unde autoritățile de reglementare sunt aparent foarte interesate de mașina zburătoare electrică.

"Am văzut potențialul Cora ca o tehnologie durabilă, eficientă și transformatoare, care poate îmbogăți viețile oamenilor, nu numai în Noua Zeelandă, ci în cele din urmă și în întreaga lume", a spus Peter Crabtree, de la ministerul de afaceri și inovare din Noua Zeelandă.

Taxiul zburător are două locuri, 12 rotoare hibrid — care se poate desprinde pe verticală ca în cazul dronelor — și are o elice în spate pentru a zbura cu o viteză de până la 180 km/h, scrie publicația britanică The Guardian. Cora poate zbura până la 914 de metri deasupra solului, are o anvergură a aripilor de 11 metri, iar pentru proiectarea sa au fost nevoie de opt ani.

Startup-ul susține că vehiculul are un sistem de "autopilotoare". De asemenea, reprezentanții companiei au afirmat că lucrează cu guvernul din Noua Zeelandă pentru lansarea unui "serviciu de taxi aerian comercial".

Statele Unite au refuzat și în trecut testarea de echipamente care pot zbura. De exemplu, compania Amazon a fost obligată să efectueze testele pentru dronele sale în Regatul Unit, Canada și Olanda.

Alte proiecte mari de taxi zburător le includ pe cele de la Uber și Volocopter din Germania, care are sprijin din partea celor de la Daimler și Intel.

Uber lucrează la un serviciu de taxi aerian pe care speră să-l lanseze în Los Angeles, Dallas-Fort Worth și Dubai până în 2020, scrie The Verge. Autoritățile din Dubai au început testarea taxiurilor zburătoare fără echipaj în luna septembrie a anului trecut.

 

Parallax

Vizualizari
1516
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri