Adi Iacob

Un start-up finanțat de Bill Gates vrea să transmită video live și să colecteze date de oriunde de pe glob

Thumbnail

Un start-up care a primit investiții de la Bill Gates, SoftBank și Airbus vrea să contruiască o rețea de sateliți care pot vedea orice colț al globului, oferind video live cu o latență de aproximativ o secundă.

EarthNow a participat la incubatorul de afaceri Intellectual Ventures anul trecut, cu misiunea de a înregistra planeta și de a oferi video în timp real utilizatorilor, scrie SpaceNews.

Suma investiției inițiale nu a fost dezvăluită, dar anunțul spune că finanțarea "se concentrează în primul rând pe maturizarea designului general al sistemului pentru a furniza servicii inovatoare și unice de observare a Pământului în timp real”

Airbus este partenerul de fabricație al startup-ului. CEO-ul Russell Hannigan a declarat pentru The Wall Street Journal că EarthNow va putea să folosească linia de asamblare ale Airbus create pentru a construi mii de sateliți de telecomunicații pentru OneWeb în Toulouse, Franța și Exploration Park, Florida.

OneWeb a dezvoltat deja sateliți foarte avansați, iar obiectivul său este de a avea o constelație de sute de sateliți până în 2020, scrie publicația Gizmodo.

EarthNow va folosi o versiune modernizată a tehnologiei OneWeb. "Fiecare satelit este echipat cu o putere de procesare fără precedent", susțin reprezentanții EarthNow. 

Hannigan estimează costul total al sistemului final la aproximativ 1 miliard de dolari. Având în vedere că SoftBank a investit 1,5 miliarde de dolari în OneWeb, cifra ar trebui să fie ușor de realizat.

Obiectivul startup-ului este acela de a face bani prin vânzarea serviciilor sale către clienți guvernamentali și companii - și acest lucru este îngrijorător, scrie presa internațională. Sigur, guvernele au propriile lor operațiuni individuale prin satelit, dar amploarea a ceea ce promite EarthNow este la un alt nivel.

Compania enumeră mai multe utilizări potențiale pentru rețeaua sa, incluzând:

Prinderea celor care pescuiesc ilegal, urmărirea uraganelor și taifunurilor pe măsură ce acestea evoluează, detecția incendiilor forestiere în momentul în care încep, observarea vulcanilor, ajutor pentru mass-media pentru a scrie povești din întreaga lume, urmărirea balenelor pe măsură ce migrează, ajutarea "orașelor inteligente" să devină mai eficiente, furnizarea de date la cerere despre sănătatea culturilor agricole și observarea zonele de conflict din întreaga lume.

Sateliții vor avea, de asemenea, un mijloc de prelucrare a informațiilor din videoclipurile colectate.

"Nu ne laudăm cu privire la cantitatea de date colectate", spune CEO-ul EarthNow. "Vrem să încercăm să ajungem cât mai aproape de răspunsul final, după cum dorește clientul. Vom putea să vă prezentăm un videoclip continuu pentru o mulțime de locuri din întreaga lume, dar pe lângă video, avem un sistem de vizionare inteligentă care ne permite să extragem informații în timp real din ceea ce se vede în imagini și să le trimitem utilizatorului”, a menționat Russell Hannigan.

Hannigan a precizat că EarthNow este în curs de dezvoltare din anul 2014.

Surse: SpaceNewsGizmodoThe Wall Street Journal
Parallax

Vizualizari
1266
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri