Claudiu Zamfir

Startup clujean evaluat la 15 milioane de dolari. Fondatorul indian: Clujul m-a ajutat să gândesc, m-a hrănit, m-a testat

Thumbnail

AlphaBlock, un startup IT deschis de un indian și o româncă, a primit recent o finanțare din partea unui fond de investiții din Canada, pentru a-și perfecționa produsul, o soluție bazată pe tehnologii de inteligență artificială și blockchain pentru gestionarea riscurilor cu care se confruntă fondurile de pensii.

Valoarea investiției acordate de fondul Real Ventures, din Toronto nu a fst dezvăluită, dar, în urma acestei finanțări, startupul clujean este evaluat la 15 milioane de dolari, potrivit EU Startups.

Fondator și CEO al startupului AlphaBlock este Mukul Pal, un antreprenor venit în România tocmai din India. Soția sa, Florina, originară din Cluj, ocupă poziția de technical lead în startupul Fintech.

Thumbnail
Mukul Pal si Florina Pal. Sursa: AlphaBlock

Mukul Pal este un antreprenor cu o experiență de peste 20 de ani în investiții și consultanță. El a studiat științe și business în India, după care a făcut un masterat în economie și statistică la Universitatea Babes-Bolyai de la Cluj, în 2014-2016. De asemenea, a studiat domeniul FinTech (tehnologii financiare) în SUA, la MIT.

La Cluj, Mukul Pal a activat destul de puternic în consultanță de business, prin compania sa de profil, Orpheus Capitals. În februarie 2018, a înființat AlphaBlock, care își are centrul de cercetare-dezvoltare la Cluj, dar operează în SUA, Europa și India, având sediul social în apropiere de Los Angeles.

„Nici nu puteam pronunța Cluj la început. Acum pot. S-a întâmplat să fie Cluj. A fost dragoste la prima vedere? Poate. Contează că acea dragoste a crescut puternică. Iubesc orașul și el mă iubește la rândul lui. Este ciudat cum acest efect Pygmalion a dat roade. Am venit fără niciun fel de așteptări, visând să pornesc o afacere, să pun pe picioare o idee. Clujul m-a ajutat să gândesc, m-a hrănit, m-a testat, m-a reinventat și m-a făcut să evoluez. Precum un arbust într-o pepinieră” - mărturisea Mukul într-un interviu acordat publicației Monitorul de Cluj, în anul 2013.

Parallax

Vizualizari
12962
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri