Adi Iacob

Un start-up care oferă antrenori personali online prin video live a obținut 3 milioane de dolari

Thumbnail

Startup-ul Livekick, care oferă utilizatorilor acces la antrenori personali oriunde s-ar afla prin intermediul unei platforme de live video, anunță că a obținut investiții în valoare de 3 milioane de dolari.

Startup-ul a fost fondat de către antreprenorul Yarden Tadmor și de expertul în fitness Shayna Schmidt, scrie TechCrunch. Tadmor a spune că atunci când a observat că în călătoriile sale de lucru, rutina sa de fitness "s-a erodat", a contactat-o pe Shayna Schmidt și a rugat-o să-l antreneze de la distanță - prin intermediul aplicației de video-call a Apple FaceTime.

"Ne-am antrenat așa o perioadă, iar apoi ne-am dat seama: hei, acesta este un lucru de care alți oameni pot beneficia", a spus Tadmor.

Cu Livekick, utilizatorii se pot înscrie pentru o sesiune live, de 30 de minute cu un antrenor la distanță, cu care se vor conecta prin intermediul aplicației sau a site-ului Livekick. 

Thumbnail
(Captură Livekick)

Prețurile practicate de platforma online încep de la 32 de dolari pe săptămână. Antrenamentele sunt adaptate la spațiul și echipamentul la care utilizatorii au acces, iar antrenorii pot face un plan de antrenamente pentru restul săptămânii.

În ceea ce privește antrenorii personali, Shayna Schmidt susține că startup-ul le oferă un nou mod de a găsi clienți, în special în afara orelor de lucru.

"Orele în care antrenorii nu au rezervări de la utilizatorii sunt de obicei de la prânz până la ora 16:00 - deoarece oamenii sunt la serviciu, evident (...) Deci, putem oferi instructorilor din Londra acele ore, pentru că pentru un utilizator din New York este dimineață. Le putem umple într-adevăr programul și îi putem ajuta să facă obțină venituri mai mari", a explicat Shayna Schmidt.

Dincolo de abonamentele pentru consumatori, Livekick are oferte și pentru corporații numite Livekick for Work. Astfel, serviciul nu este doar pentru cei care călătoresc în mod frecvent - Shayna Schmidt spune că cei care locuiesc în New York, de exemplu, au acces la tot felul de săli cu antrenori buni, însă în multe alte orașe nu există astfel de facilități.

Runda de finanțare (seed) a fost condusă de Firstime VC, dar au participat și Rhodium și Draper Frontier.

Echivalentul românesc al LiveKick

Și în România există un start-up fondat de doi antreprenori care își propune să aducă stilul de viață sănătos în casele tuturor femeilor din România care, din varii motive, nu au timp să ajungă la sala de fitness sau la nutriționist prin live streaming.

Startup-ul Yump a fost lansat în ianuarie 2019 de Tudor Sălcudeanu, specialist în marketing și Daniel Pavel, antrenor de fitness. La 5 luni de la lansare, platforma a înregistrat peste 57.000 de accesări unice, cu o medie de trafic de circa 700 de persoane unice pe zi, iar peste 8000 de utilizatoare și-au creat un profil personal.

Conceptul este simplu: utilizatoarele YUMP au acces zilnic la meniuri nutriționale și cursuri video de fitness sau yoga efectuate de antrenori profesioniști și transmise în direct, prin LIVE STREAMING. Platforma poate fi accesată de pe laptop, smartphone, tabletă și Smart TV.

”Totul a pornit acum 2 ani. Eram la sala de fitness a partenerului meu Dani și, văzând entuziasmul cursanților pentru antrenamentele sale și rezultatele pozitive pe care le generează, l-am întrebat de ce nu se extinde. Mi-a răspuns că e destul de scump să-și deschidă o nouă sală. Și atunci ne-a venit ideea: ce-ar fi să scoatem sala din ecuație? Nu doar că e mai profitabil, dar online-ul oferă acces la antrenamentele lui Dani unui public considerabil mai mare. Așa s-a născut Yump”, povestește Tudor Sălcudeanu, co-fondator startup-ului românesc.
 

Parallax

Vizualizari
1745
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri