Adi Iacob

VIDEO Startup-ul care îi ajută pe românii cu dizabilități să-și găsească joburi

Thumbnail

PotLucra.eu este o platformă de joburi creată de un antreprenor din Craiova pentru cele peste 200.000 de persoane cu dizabilități din România.

Proiectul a apărut în urmă cu aproximativ un an, în mai 2017, început de Radu Ștefan.

Proiectul cumva a fost pornit și datorită unor lucruri mai subiective, mama mea fiind profesoară la un liceu din Craiova pentru persoane cu deficiențe de auz (…) de la ea am intrat în contact cu zona asta și am văzut care sunt dificultățile pe care le au persoanele cu dizabilități, a afirmat fondatorul PotLucra.eu, pentru StartupCafe.ro.

De atunci, echipei PotLucra.eu i s-au alăturat alți 5 membri. Până acum, platforma a reușit să genereze peste 500 de oferte de joburi și a ajutat la angajarea a 13 persoane, susține Radu Ștefan.

Până în acest moment totul a fost făcut din fonduri personale. Acum cumva explorăm alternativele. Ne-ar ajuta o investiție, dar în același timp eu deja mi-am făcut temele despre accesarea de fonduri europene care s-ar putea să fie o alternativă foarte bună pentru noi. Există mai multe tipuri de fonduri europene, printre care și unele pentru structuri de economie socială la care s-ar încadra platforma noastră și ne gândim care este cea mai bună alternativă pentru noi, a menționat fondatorul PotLucra.eu.

PotLucra.eu nu a implicat costuri nici pentru companiile care au ajuns pe platformă în cautarea de potențiali angajați, dar nici pentru persoanele aflate în cautarea unui loc de muncă, până în prezent. Radu Ștefan a menționat că în luna aprilie sau mai, pe platformă va fi percepută o taxă lunară de 10 euro pentru firme.

Pe Radu l-am întâlnit la o competiție pentru startup-uri care își propun să rezolve probleme sociale, unde a fost înscris cu proiectul PotLucra.eu. 

Experiența a fost una foarte educațională. Ne-a ajutat cumva sa aflăm și unde ne situăm pe piață în momentul de față, să ne dăm seama ce probleme avem acum, care sunt lucrurile care ne țin în loc și ce putem face să evoluăm pe parcurs, tocmai datorită faptului că am primit întrebări și am observat puncte de vedere diferite de a le noastre, a spus fondatorul platformei.

În prezent, el lucrează pentru un alt start-up — Minutizer, un soft prin care o persoană poate fi plătită pentru timpul său pe diferite aplicații de comunicare online, precum Skype.

Statul oferă antreprenorilor o sumă lunară de 900 de lei pentru fiecare persoană cu dizabilități angajată pe perioadă nedeterminată — timp de cel puțin 18 luni.

 

 

Parallax

Vizualizari
1150
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri