Smile Media

INTERVIU Felder Gruppe România: Și-a deschis propriul atelier de mobilă avangardistă prin Start-Up Nation 2017. Cum a reușit și ce îi sfătuiește Iulian Apostol pe viitorii antreprenori din industria mobilei

Thumbnail

Iulian Apostol, un tânăr cu viziune din București, a pășit în domeniul prelucrării lemnului convins că producția îi va asigura un viitor frumos. Cu toate că era un domeniu necunoscut pentru el, Iulian a avut ambiția și curajul de a-și deschide propria afacere în producția de mobilier cu finanțare prin Start-Up Nation 2017.  

Cum ai ajuns în acest domeniu? 

Am vrut de multe ori să construiesc diverse obiecte din lemn și am găsit aproape numai oferte cu PAL. Peste tot PAL, iar eu nu voiam PAL, ci lemn. Îmi place lemnul și mirosul lui, îmi place natura, merg des în excursii la munte cu cortul. Așa că am hotărât să facem design și producție din lemn. Designul este realizat de asociatul meu, iar de producție ne ocupăm împreună. Nu ne dorim să facem producție de serie, ci mobilier unicat și inedit pentru oamenii care apreciază asta. Este mai greu și are o valoare adăugată mai mare, dar satisfacția de la sfârșit este mult mai mare. 

Ce produce MDI Wood Ideas? 

Tot felul de piese avangardiste de mobilier din lemn. De exemplu, cuiere atipice, taburete interesante, măsuțe nonconformiste, biblioteci artistice. În viitor ne-am propus să lucrăm și cu rășini epoxidice pentru un efect vizual deosebit. 

Care au fost problemele cu care te-ai confruntat în derularea programului Start-Up Nation? Care au fost cele mai mari piedici pe care le-ai depășit? 

Cea mai grea a fost așteptarea și faptul că autoritățile, cei de la minister care ne prelucrau dosarul, nu puteau fi contactați. Nu îi acuz, îi înțeleg, dat fiind volumul mare de muncă. Dar realitatea este că aștepți, și nu știi cât, un răspuns prin care să afli dacă ai dosarul complet, daca poți să îți pui ideile în practică. Acest lucru este mai greu pentru cei care au un proiect nou, care sunt la început de drum, unde speranțele și așteptările sunt mari și se îmbină cu teama și nesiguranța necunoscutului.

 

Thumbnail

Ce a contat cel mai mult în achiziționarea utilajelor?

Raportul calitate/preț. La început, noi am împărțit echipamentele în trei categorii: cele mai importante care trebuie să fie și cele mai bune, cele pe care le folosești mai rar sau pe care le poți suplini cu altele și restul. Și ne-am hotărât să investim cel mai mult în cele din prima categorie, adică cele cu care lucrăm zilnic și cele pe care trebuie să ne putem baza. De aceea mașina combinată cu 5 operații Hammer C3 31 perform și fierăstrăul panglică Hammer N4400 le-am luat de la Felder Gruppe România. Raportul preț/calitate este unul bun la Felder și serviciile sunt foarte bune. 

Ce i-ai sfătui pe următorii antreprenori în prelucrarea lemnului? 

Să se informeze din cât mai multe surse! Să nu se grăbească, să nu facă achiziții înainte de a primi răspunsul de aprobare a proiectului! Să aibă răbdare și să fie calculați! Este foarte important să își aleagă cu atenție partenerii. Să fie corecți și conștienți că reputația bună se construiește în timp și se distruge foarte rapid. Și le urez baftă!

Citește interviul integral aici și vezi care au fost primii pași în afacere pentru Iulian Apostol.

Interviul a fost acordat de Iulian Apostol – MDI Wood Ideas pentru Felder Gruppe România.

Articol susţinut de Felder Gruppe România

Parallax

Vizualizari
2642
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 366
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri