Claudiu Zamfir

Samsung și alți investitori bagă 11 milioane de dolari într-un startup IT ungar care lucrează cu tehnologie 5G

Thumbnail

Samsung Catalyst Fund, fondul de investiții al gigantului sud-coreean de tehnologie, împreună cu alți investitori, a acordat o rundă de finanțare de 11 milioane de dolari unui startup IT ungar din domeniul vehiculelor conectate și siguranței auto, folosind tehnologia 5G.

La runda de finanțare de capital de risc acordată joi startup-ului Commsignia au mai participat fondurile de investiții Karma Ventures, Partech, Inventure, Credo Ventures și Day One Capital. Samsung Catalyst Fund este brațul de investiții prin care Samsung rămâne conectat permanent la noi idei în domenii ca vehicule autonome, cloud computing, inteligență artificială, robotică, sănătate,

Cu acești bani, Commsignia își va întări capacitatea de cercetare și inovare în domneiul tehnologiei V2X - vehicule conectate la orice - și în echipa de implicare a clienților. „Evoluțiile recente pe piața auto și smart city a confirmat că tehnologiile V2X și Cellular V2X devin facilitatorul-cheie al noului ecosistem colaborativ care înconjoară tehnologia 5G și șofatul  autonom. Ne concentrăm pe cercetare și dezvoltare, unde vrem să mai aducem cel puțin 100 de ingineri în echipa noastră și să deschidem noi birouri în SUA, Asia și Europa”, a declarat Jozsef Kovacs, CEO-ul startup-ului unguresc.

Firma IT maghiară a fost înființată în anul 2012 de 3 tineri IT-iști din Budapesta: Jozsef Kovacs, Laszlo Virag și Andras Takacs. Startup-ul este axat pe tehnologia V2X - conectarea vehiculelor la orice - pentru a crea sistemul inteligent de cooperare în transport - Cooperative Intelligent Transport Systems (C-ITS).

Astfel, șoferii primesc în timp real informații despre mașinile de urgență care se apropie, orele de vârf pe care trebuie să le evite, despre viteza optimă pentru a ajunge în intersecții fix când se face verde și alte date care ajută la fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor. Mașinile se conectează informațional cu alte automobile, cu elemente de infrastructură și cu alte elemente ale mediului, ceea ce îi ajută pe șoferi să ia deciziile cele mai bune, imediat.

Startup-ul maghiar s-a dezvoltat la început și cu ajutorul unor bani publici, 250.000 de euro din fonduri europene și de la statul ungar, prin programul național „Szechenyi”, de sprijire a microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii din Ungaria.

Ulterior, au venit investiții de capital de risc de la fonduri de investiții din Europa Centrală: Credo Ventures (Cehia) și Day One Capital (Ungaria), care au participat și la noua rundă de finanțare.

Ca mai toate startup-urile est-europene de succes, și Commsignia a migrat către SUA, în căutare de investitori mari. De altfel, runda de finanțare de 11 milioane de dolari a fost realizată în Silicon Valley, mai exact la Santa Clara, California.

Nu este însă de mirare că startup-ul Commsignia a pornit de la Budapesta. Tot în capitala Ungariei este și firma NNG LLC (fosta Nav N Go), o companie mare de softuri de navigație. Produsul său cu care s-a consacrat este iGO, lansat încă din 2005, un sistem GPS folosit de branduri ca Samsung, Clarion sau Pioneer.

Parallax

Vizualizari
1469
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri