Raluca Abrihan

O româncă medic chirurg ajunge la conducerea unui mare fond de investiţii din Marea Britanie

Thumbnail

Irina Elena Haivas, medic chirurg, absolventă a Universităţii de Medicină din Iaşi, a fost numită Partener în fondul de investiţii cu capital de risc (VC) Atomico, din Marea Britanie, unde lucrează încă din 2018, scrie TechCrunch.

Irina Elena Haivas a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în 2004 şi-a continuat apoi studiile în medicină la Universitatea din Freiburg, iar în 2006 a primit o bursă London School of Economics and Political Science (LSE), înainte de a intra în lumea fondurilor de investiţii.

Printre cele mai importante investiţii conduse de ea, ca membră a fondului Atomico, se numără cea în startup Healx, o firmă care foloseşte inteligenţa artificială pentru a găsi noi tratamente pentru boli rare, în Accurx – un serviciu de mesagerie pentru chirurgi şi în Kheiron Medical Technologies – un startup de machine-learning pentru radiologie.

“Important de remarcat în legătură cu această listă de investiţii este că acestea au fost conduse de Irina Haivas fără a fi încă Partener al fondului Atomico, ceea ce vine să dărâme mitul potrivit căruia doar Partenerii pot face astfel de investiţii importante. Drept urmare această promovare confirmă importanţa muncii ei şi un semn clar că fondul de investiţii nu vrea să o piardă”, mai scrie TechCrunch despre promovarea Irinei Haivas.

Ea va continua să conducă investiţii din domeniul IT, pentru startup-uri care dezvoltă produse şi servicii dedicate cercetării şi sitemului medical.

Irina Haivas a mai lucrat pentru fondul GHO Capital Partners, iar înainte de asta pentru compania de consultanţă Bain&Co, pentru Europa şi Statele Unite.

Parallax

Vizualizari
7132
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri