Claudiu Zamfir

Programator român implicat într-un incubator de startup-uri lansat în SUA, cu sprijinul fondatorului LinkedIn

Thumbnail

Startup-urile de tehnologie care au ambiții de a opera pe piețele internaționale vor putea beneficia de asistență în diferite aspecte ale afacerii, printr-un incubator de business lansat la San Francisco, cu susținerea fondatorului LinkedIn Reid Hoffman.

Din echipa Sweat Equity Ventures - Value Accelerator face parte și un programator român, Andrei Savu, pe partea de product&engineering. El este originar din Curtea de Argeș și s-a stabilit la San Francisco. Savu a studiat informatica la Politehnica bucureșteană, unde a făcut și un masterat.

Programatorul român și-a început cariera cu stagii de practică la Adobe și la Facebook, după care a lucrat la mai multe companii de tehnologie, printre care și Twitter. Andrei Savu s-a alăturat în iunie 2019 echipei Sweat Equity Ventures - Value Accelerator, ca principal, potrivit profilului său de LinkedIn.

 

 

Că veni vorba de LinkedIn, Sweat Equity Ventures este susținut de principalul fondator al platofrmei de cariere, Reid Hoffman, care are o avere cotată la 1,8 miliarde de dolari. În 2016, Microsoft a cumpărat LinkedIn cu 26,2 miliarde de dolari, iar Hoffman a intrat în board-ul gigantului IT. În prezent, el face investiții în companii de tehnologie prin intermediul fondului de investiții Greylock, în care este partener.

Greylock Partners este unul dintre susținătorii Sweat Equity Ventures, care a lansat joi noul fond de investiții de 30 de milioane de dolari, sub forma Value Accelerator, un fel de incubator de afaceri.

Sweat Equity Ventures-Value Accelerator nu acordă finanțări directe startup-urilor, dar spune că le oferă ceva mai prețios: timp și cunoștințe, în schimbul unor părți sociale din firme.

Practic, startup-urile pot beneficia de ingineri experimentați care pot sări oricând în ajutorul lor, pentru a le oferi asistență la realizarea unui prototip sau a unui produs minim viabil (MVP). De asemenea, Sweat Equity Ventures poate oferi ajutor în recrutarea de personal potrivit, în marketing și în găsirea de clienți.

Fondurile de 30 de milioane de dolari de care dispune Sweat Equity Ventures (SEV) sunt folosite numai pentru a finanța operațiunile echipei care oferă asistență startup-urilor.

„Într-un moment în care există bani din abundență, dar angajații talentați și cu experiență sunt mai greu de găsit, SEV investește cea mai prețioasă și mai rară resursă din ziua de azi: timpul. SEV devine o prelungre a echipelor de fondatori, pentru a accelera puternic creșterea și a transforma viziunea inovatoare în afaceri viabile și valoroase”, spune Sweat Equity Ventures.

Lansarea Value Accelerator a fost semnalată pe grupul de Facebook Romanian Startups.

Parallax

Vizualizari
1332
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri