Adi Iacob

Primul tramvai coworking din România: Antreprenorii ieșeni pot lucra în timp ce sunt pe drum

Thumbnail

Ieșenii pot lucra acum și din mijlocul de transport în comun dacă aleg să urce în Tramvaiul Coworking dotat cu internet wireless gratuit, prize pentru încarcarea laptopurilor și telefoanelor mobile, dar și o bibliotecă.

Coworking presupune un stil de lucru ce implică un loc de muncă comun, adesea pentru persoane ce activează în domenii diferite. Coworking-ul reprezintă totodată un liant socio-profesional, ce previne izolarea liber-profesioniștilor în mediul de acasă, conducând la eficientizarea programului de lucru și la creșterea calității muncii. 

Pe lângă găzduirea antreprenorilor și freelancer-ilor în spațiile comune de lucru, spațiile de coworking au ca scop stimularea antreprenoriatului și prin sesiuni, evenimente și workshop-uri pe diferite teme, cu scopul de a spori transferul de cunoștințe către cei care au o idee de business și sunt în curs de dezvoltare sau cei care au deja o inițiativă dezvoltată dar au nevoie de sprijin.

Tramvaiul CoWorking se înscrie în seria de initațive prin care Fab Lab Iași sprijină și dezvoltă evenimentele și inițiativele tehnologice, coagulând comunitatea tehnologică din Iași într-o comunitate regională care reunește profesioniști, studenți, profesori, companii, antreprenori, organizații și grupuri de inițiativă din domeniul tehnologic.

Thumbnail

Tramvaiul ales este de tip GT4, cu o capacitate de 140 de locuri din care 43 pe scaune. Media de varsta a celor 3.200 de călători transportați zilnic de acest tramvai este de 22 de ani, traseul unind zona Baza 3 de cartierul Copou, trecând pe lângă Universitatea “Al.I.Cuza” din Iași, dar și prin campusul studențesc din Tudor Vladimirescu ce aparține de Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”.

Parallax

Vizualizari
2420
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri