Adi Iacob

Primul smartwatch care transformă brațul utilizatorului într-un touchscreen

Thumbnail

Cercetătorii de la Carnegie Mellon University au dezvăluit un nou smartwatch, “primul de acest fel” după cum susțin ei, care poate transforma brațul într-un touchscreen. 

Prototipul LumiWatch proiectează o suprafață interactivă pe brațul sau pe mâna purtătorului, permițându-i să atingă și să gliseze pe piele pentru a folosi ceasul, scrie The Verge.

Ceasul poate proiecta o interfață de până la 40 de centimetri pătrați, ceea ce potrivit cercetătorilor, este de aproximativ 5 ori mai mare decât interfața unui ceas inteligent tipic.

Thumbnail
Captură YouTube - Robert Xiao

 

LumiWatch este autonom și este alcătuit dintr-o placă de bază, proiector, depth sensor, o placă de susținere metalică și baterie. Proiectorul utilizează trei lasere de culoare roșie, albastră și verde, iar proiecția este suficient de luminoasă pentru a fi văzută la lumina zilei. 

Ceasul este dotat cu un proiector cu scanare cu laser de 15 lumeni, un procesor quad-core Qualcomm 1,2 GHz, memorie RAM de 768 MB, memorie flash de 4 GB și o baterie de 740 mAh și rulează pe Android 5.1. 

Thumbnail
Captură YouTube - Robert Xiao

Cercetătorii spun că bateria ține timp de o oră în cazul utilizării continue, iar cu utilizare intermitentă, ei anticipează că bateria va ține aproximativ o zi întreagă.

Cercetătorii estimează că un astfel de ceas ar costa în jur de 600 de dolari, însă modelul prototip al smartwatch-ului este destul de voluminos.

Acest model ar putea fi primul ceas cu o interfață proiectată pe corp utilizabilă, dar nu este primul smartwatch care proiectează imagini pe brațele utilizatorilor. 

Mai multe startup-uri au încercat să inoveze această tehnologie. Alte exemple sunt Asu Smartwatch de la Haier sau benzile de la Ritot care care se sincronizează cu telefonul și proiectează notificări pe mâini.

Sursa: The Verge

Parallax

Vizualizari
1072
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri