Adi Iacob

Premii de 10.000 euro pentru soluții la problemele de mediu din București

Thumbnail

Reprezentanți ai instituțiilor publice și ai societății civile, arhitecți, specialiști din organizații de mediu, designeri, antreprenori și inovatori sunt invitați să contribuie la definirea de noi instrumente și activități pentru protejarea mediului înconjurător, în cadrul hackaton-ului internațional Climathon. Pentru fiecare provocare adresată în cadrul evenimentului, va fi desemnată o echipă câștigătoare, care va beneficia de câte un premiu de 5.000 de euro și suport după terminarea hackathon-ului.

Climathon-ul este o inițiativă pornită de EIT Climate-KIC, o comunitate europeană de învățare și inovare care are ca scop accelerarea și tranziția la o economie cu zero emisii de carbon. În 2018, Climathon-ul a avut loc simultan în 113 orașe din 46 de țări și 6 continente, la care au participat 5000 de oameni și au fost dezbătute 196 de teme.

Pe 25 octombrie, Impact Hub Bucharest organizează și găzduiește Climathon-ul de 24 de ore în locația din Timpuri Noi. Această inițiativă este susținută din punct de vedere strategic de către Ministerul Mediului, dar și de partenerii care au acceptat invitația de a propune provocări ce urmează să fie soluționate în timpul hackathon-ului: WWF Romania și Urban Monkey.

Climathon Bucharest este adresat tuturor celor care pot propune acțiuni fezabile și de impact, profesioniștilor din organizații de mediu, specialiști din construcții, arhitecți sau designeri, antreprenori, inovatori și pasionați de tehnologie.

Înscrierile sunt gratuite și deschise până pe data de 22 octombrie pe site-ul evenimentului (AICI).

Provocările propuse

  • Challenge WWF: SEApp – transparență și participare în luarea deciziilor 

WWF vine cu o provocare prin care propune să creștem gradul de transparență și implicare a societății civile și a publicului în aprobarea proiectelor care vizează investiții naționale și europene mari în transport, energie și agricultură din cadrul SEA (Strategic Environmental Assesments) pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător. 

  • Challenge Urban Monkey: Facem București-ul un oraș verde!

Urban Monkey atrage atenția asupra refacerii spațiului comunitar pentru grădini urbane, soluție care ar putea să îmbunătățească viața locuitorilor din București. Acest apel de transformare este argumentat prin faptul că Bucureștiul este al 7-lea cel mai poluat oraș din Europa, iar suprafața verde per locuitor este de aproape 10 mp (în timp ce în Viena este de 12 ori mai mare). 

Ce primesc participanții

Pe durata celor 2 zile, echipele participante vor beneficia de sprijinul mentorilor și al specialiștilor în cadrul unor sesiuni de feedback, project management, dezvotare de aptitudini de prezentare și definire a următorilor pași. Pentru fiecare provocare adresată în cadrul programului, va fi desemnată o echipă câștigătoare, care va beneficia de câte un premiu de 5.000 de euro și suport după terminarea hackathon-ului.
 

Parallax

Vizualizari
491
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri