Raluca Abrihan

Program de pre-accelerare unde startup-urile pot să înveţe primii paşi pentru crearea unei afaceri

Thumbnail

InnoEnergy anunță cea de-a doua ediție a programului de pre-accelerare Primer pentru startup-uri aflate într-un stadiu incipient. Scopul principal este ca startup-urile inovatoare din Europa Centrală și de Est să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale și să-și pregătească afacerea pentru a intra în programele de accelerare și de obținere de investiții. Acest program de 4 săptămâni cuprinde 40 de ore de teorie și ateliere practice conduse de mentori profesioniști, experți din industrie și antreprenori cu experiență.

Subiectele variază de la aspecte juridice și protejarea proprietății intelectuale, până la pithcing, o metodologie agilă și multe altele.

Antreprenorii învață cum să aleagă și să adapteze modelele de afaceri adecvate, cum să strângă fonduri și cum să construiască o strategie de marketing și vânzări. De asemenea, beneficiază de cursuri de abilități soft, care includ construirea abilităților de leadership și gestionarea echipei. Programul este adaptat la nevoile startup-urilor participante.

Deși există numeroase start-up-uri cu produse excelente care se aplică la programele noastre de accelerare, am observat că acestea sunt adesea lipsite de abilitățile de afaceri esențiale, care sunt necesare pentru succesul lor pe piață - spune Christo Balinow, Directorul de Dezvoltare a Afacerilor al InnoEnergy pentru Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și America de Nord. - Am creat Primer pentru a reduce această diferență de cunoștințe și pentru a crește potențialul antreprenorial în regiune.

În fiecare țară, programul Primer se încheie cu un eveniment de tip Demo Day la nivel local, în cadrul căruia toate echipele au de susținut câte un pitch de patru minute, urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri care durează trei minute; întrebările vor fi puse de juriu și de public.

Până la sfârșitul programului, start-up-urile dezvoltă un set de documente care sunt solicitate de potențialii investitori, printre care se numără o scrisoare de intenție, o strategie go-to-market, un calendar de acțiuni și o evaluare a competiției de pe segmentul respectiv.

Următoarea ediție a Primer va avea loc în toate cele 12 hub-uri InnoEnergy (Bulgaria, Croația, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia). Ediția- pilot a programului a avut loc în primăvara trecută în patru țări: Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia. Astăzi, peste 50 de antreprenori au finalizat programul Primer.

Primer este un program gratuit, nonprofit. InnoEnergy invită să aplice toate start-up-urile în fază incipientă din țările unde există huburi afiliate companiei.

Cei interesați din România să se înscrie la edițiile viitoare ca participanți, mentori sau parteneri ai programului, vor contacta direct organizatorii locali la adresa hubromania@innoenergy.com.

Parallax

Vizualizari
632
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri