Adi Iacob
Amjad Masad a construit instrumente de dezvoltare de software pentru mii de ingineri Facebook timp de doi ani. Apoi, a decis că trebuie să părăsească compania pentru a-și lansa propriul start-up în domeniul IT, iar în prezent afacerea sa are 1 milion de utilizatori activi lunar și a obținut finanțări în valoare de 5,8 milioane de dolari.
Startup-ul se numește Repl.it și scopul său este acela de a face posibil pentru programatori să scrie și să expedieze rapid cod direct din browserele lor web.
De obicei, atunci când inginerii de software dezvoltă o aplicație, ei folosesc un editor de text pentru a scrie codul, îl salvează într-un al doilea serviciu de depozitare precum GitHub, apoi îl lansează pe un server sau folosind un serviciu cloud public, cum ar fi Amazon Web Services.
"Am eliminat toți acești pași și tot ce trebuie să faci acum e să deschizi o nouă filă în browser, să mergi pe Repl.it și ai toate aceste lucruri într-un singur loc", a spus Masad.
Această simplitate a ajutat startup-ul să crească și să ajungă la 1 milion de utilizatori activi lunar, de la lansarea sa — la începutul anului 2016. De asemenea, startup-ul cu sediul în San Francisco a anunțat săptămâna aceasta că a obținut într-o rundă de finanțare condusă de Andreessen Horowitz — 4,5 milioane dolari. Pe lângă aceste investiții, Repl.it a mai obținut finanțări în valoare de 1,3 milioane de dolari.
Repl.it, care are 6 angajați, intenționează să folosească banii pentru a crește numărul acestora și pentru a începe comercializarea produsului, a explicat Masad.
Andreessen Horowitz a fost unul dintre investitorii majori în GitHub, achiziționat de Microsoft în iunie pentru 7,5 miliarde de dolari.
Lista investitorilor în Repl.it îi mai include pe cei de la Bloomberg Beta, Reach Capital, Y Combinator și investitorul Paul Graham.
Masad a co-fondat startup-ul împreună cu soția sa — designerul Haya Odeh. Interesul său pentru instrumentele de dezvoltare online a început atunci când Masad a construit un instrument similar pentru Codecademy (o școală de programare), care permitea studenților să scrie cod în browserele lor web.