Claudiu Zamfir

Platformă online românească pentru transport de marfă, finanțată cu fonduri UE de 38.000 Euro, prin Start-Up Plus

Thumbnail

Luni s-a lansat o nouă platformă românească prin care transportatorii rutieri pot intra în legătură cu clienții pentru curse internaționale.

Site-ul onlinetrans.eu este administrat de firma OnlineTrans SRL, deținută de o antreprenoare din București, Marina Voicu. Firma este înregistrată la Amara, județul Ialomița și a obținut fonduri europene de circa 38.000 de euro. De asemenea, firma a asigurat investiții din active proprii de circa 3.400 de euro.

Startup-ul românesc, fondat în iunie 2019, a obținut fondurile europene în cadrul proiectului Eu Antreprenor, realizat de firma Vegra Info SRL, în regiunea Sud-Muntenia. Acest proiect, în valoare de circa 2,1 milioane de euro, a fost realizat în cadrul liniei de finanțare România Start-Up Plus, din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

„Suntem foarte încântați să lansăm o nouă platformă, care să vină atât în ajutorul transportatorilor, cât și a expeditorilor de marfă cu soluții inovatoare. Astfel, am ales ca platforma OnlineTrans să aibă o interfață user-friendly, modernă și ușor de folosit, aceasta putând fi accesată de pe orice dispozitiv, fără descărcarea și instalarea unei aplicații. În acest mod, am ales calea cea mai ușoară și sigură de intermediere a transporturilor internaționale de marfă, a declarat antreprenoarea Marina Voicu, potrivit unui comunicat remis StartupCafe.ro.

Pentru a facilita experiența de navigare pe site a transportatorilor și expeditorilor, OnlineTrans spune că a implementat pe platformă serviciul de calculator pentru spațiul mărfii, care va calcula automat greutatea și volumul produselor transportate.

De asemenea, platforma încurajează intermedierea transporturilor, atât a celor care sunt realizate doar o singură dată, cât și a celor cu o frecvență regulată.

Accesarea platformei este gratuită, însă pentru casele de expediții această facilitate va fi valabilă doar pentru o perioadă determinată de 3 luni.

Clienții de transport sunt cei care vor beneficia de acces gratuit pe platformă de fiecare dată.

Cum funcționează:

  • Prețurile și detaliile expediției afișate pe platformă pot fi negociate.
  • Se trimit notificări privind cotațiile de preț sau mărfurile recent adăugate, iar după finalizarea transportului, utilizatorii sunt îndemnați să acorde un review util pentru ceilalți clienți sau transportatori.
  • Statusul transportului poate fi urmărit în timp real, clienții având, în permanență, acces de oriunde asupra afacerii lor, totul prin intermediul platformei OnlineTrans.

Principalii competitori ai OnlineTrans sunt Bursa de transport și Cargopedia.

OnlineTrans susține însă că se diferentiaza de competitori prin: „preț mai scazut, calculator volumetric, funcții de transportatori favoriti, abonament gratuit pentru clientii de transport (cei care au mărfuri) si 3 luni pentru casele de expeditii si transportatori”.

Parallax

Vizualizari
8282
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri