Claudiu Zamfir

O firmă românească vrea să atragă 1 milion Euro de pe bursă, pentru o platformă pentru fermirii și distribuitorii de produse eco

Thumbnail

O firmă românească de îngrășăminte ecologice vrea să atragă finanțare de 1 milion de euro de pe bursa pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM), pentru a lansa o platformă de  tranzacționare care va pune fermierii în legătură cu distribuitorii de produse ecologice.

Potrivit unui comunicat remis luni StartupCafe.ro, Norofert Group și-a anunțat intenția de  a lansa o ofertă de plasament privat prin care vrea să se împrumute cu 1 milion de euro din piață, în această primăvară. Apoi, din vara 2019, firma ar urma să se listeze pe piața destinată IMM-urilor, AeRO, a Bursei de Valori București (BVB), pentru a atrage noi investitori prin vânzarea a 30-40% din acțiuni.

Firma românească agro-tech susține că vrea astfel ca în anul 2019 să lanseze o platformă de tranzacționare ecologică „care va conecta fermierii ecologici cu distribuitorii”. De asemenea, vrea să lanseze 3 produse noi, bazate pe tehnologia proprie Bio Chain și să continue dezvoltarea liniei are oferă agricultorilor îngrășăminte personalizate, conform nevoilor specifice recoltelor, luând în considerare solul, condițiile atmosferice, precum și particularitățile fiecărei culturi în parte.

Pe termen lung, Norofert spune că își propune să deschidă un institut de cercetare în agricultura organică.

În prezent, firma românească realizează îngrășăminte destinate agriculturii ecologice, pe baza tehnologiei proprii Bio Chain, care utilizează materii prime de origine vegetală și animală, componente bacteriene și microorganisme. Norofert produce și fitosanitare organice, cum ar fi insecticide și fungicide, fertilizatoare foliare si tratament de sămânță. În august 2018, Norofert și-a lansat produsele sun formă dă tablete efervescente, cu o serie de avantaje: a înlăturat riscul de fermentare la temperaturi ridicate, a extins durata de depozitare a produsului la 5 ani, a redus spațiul de stocare și transport.

La sfârșitul anului 2018, firma românească a demarat operațiunile de extindere în afara României, semnând primele contracte cu distribuitori din Republica Moldova și Grecia intenționând să se extindă în continuare în Bulgaria și Croația în 2019.

Firma, care este activă din anul 2000, are în prezent 21 de angajați în cele trei entități din grup - Norofert Eco, Norofert Organics și Norofert Fitofarma.

Cele trei firme sunt controlate de antreprenorul bucureștean Vlad Andrei Popescu. Alți acționari în grup mai sunt Ileana Popescu și Florin Dan Popescu, potrivit datelor de pe portalul Termene.ro.

Parallax

Vizualizari
1867
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri