Claudiu Zamfir

Platformă online de licitații pentru construcții, deschisă de un antreprenor din Teleorman

Thumbnail

Un antreprenor din orașul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, a deschis recent o platformă online de licitații pentru firme și persoane fizice care cumpără sau prestează servicii din domeniul construcțiilor.

În circa 3 săptămâni de când a fost deschisă Bursa Like Consulting, 100 de firme și persoane fizice au lansat pe platforma online licitații privind achizițiile de materiale, utilaje și servicii în domeniul construcțiilor, a declarat, pentru StartupCafe.ro, antreprenorul Marius Pănuță, inițiatorul platformei.

De precizat, însă, că până duminică, 15 septembrie, accesul pe platformă era gratuit  pentru toți achizitorii, dar apoi au intrat în vigoare tarife, după cum se arată pe site.

Potrivit unui comunicat al platformei Bursa Like Consulting, aceasta oferă transparență totală licitațiilor în timp real.

Platforma românească a fost lansată în contextul în care majoritatea licitațiilor erau organizate în mod haotic în țara noastră, aspect care afectează în special prețul final al prestării serviciilor de construcții. Și asta în ciuda faptul că volumul lucrărilor pentru clădirile noi sunt în creștere cu 20,60%, în primul trimestru al anului 2019 față de aceeași perioadă a anului trecut, arată inițiatorul platformei.

„Lansarea primei platforme din România, care organizează licitații total transparente și în timp real, a fost foarte bine primită atât de prestatorii de servicii din domeniul construcțiilor, cât și de cei care achiziționează materiale, utilaje și servicii. În timp scurt, peste 100 de companii și persoane fizice au lansat licitații, iar feedback-ul a fost unul foarte bun, toate companiile care s-au înscris la licitații pentru lucrări publice sau private, având posibilitatea de a vedea în timp real, pe o durată prestabilitată de organizator, ultimul preț licitat. Datorită acestui lucru, toate licitațiile s-au disputat până în ultima secundă.

Suntem de părere că în tot acest proces de licitație contează foarte mult transparența, aspect de care platforma noastră se bucură din plin și care va avea un efect benefic asupra corectitudinii prețului final al prestărilor de servicii”, a mai spus Marius Pănuță, fondatorul platformei Bursa Like Consulting.

Platforma este gratuită pentru prestatori și reunește verificatori de proiecte, specialiști în construcții, experți tehnici, ingineri proiectanți, auditori energetici, cadastristi, diriginți de santieri.

Toți acești specialiști au rolul de prestatori în platformă, care licitează în timp real la proiectele propuse de achizitori.

Platforma este operată de firma Like Consulting SRL, cu sediul la Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Potrivit datelor consultate pe portalul de business intelligence Termene.ro, firma a fost înființată în anul 2015. În 2017 avea venituri de 320.000 de lei și profit net de 246.000 de lei. În anul 2018 veniturile erau de 255.000 de lei, iar profitul net a scăzut la 1.400 de lei, în condițiile în condițiile în care capitalul total a crescut puțin, până la 247.000 de lei.

Firma se ocupă cu servicii legate de domeniul construcțiilor, în special dirigenție de șantier, inspecții tehnice, certificate energetice, proiectări, precum și cu recrutarea de personal în dinverse sectoare.

Like Consulting SRL este deținută de Marinela Sorina Ivan (32 de ani) și Marius Pănuță (35 de ani), fiecare cu câte 50%.

Pănuță este inginer de profesie, iar în anul 2016 a fost consilier al Ministerului Transporturilor de la acea vreme, Sorin Bușe (Guvernul Cioloș). Marius Pănuță ne-a explicat că, în calitate de consilier la Transporturi, s-a ocupat de organizarea Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi și că nu a fost membru al vreunui partid politic.

Originar din Roșiorii de Vede, unde și-a deschis firma, inginerul este stabilit în prezent la București.

Parallax

Vizualizari
2543
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri