Claudiu Zamfir

Oracle cumpără un startup de analiză a firmelor prin inteligență artificială

Thumbnail

Gigantul IT american Oracle a anunțat, marți, că achiziționează startupul DataFox, o platformă care strânge date despre firme și le analizează prin intermediul inteligenței artificiale, pentru a oferi predicții și alte informații prețioase pentru marketing și decizii de business.
 
Combinația dintre Oracle și DataFox va îmbunătăți aplicațiile Oracle Cloud cu un set extins de date, permițând clienților să ajungă la decizii și rezultate de afaceri și mai bune - susține Oracle.

DataFox este o platformă de informații care ajută echipele de vânzări, marketing și investiții să găsească și să prioritizeze firmele-țintă pentru a genera mai multe oportunități.

DataFox extrage în mod continuu date detaliate despre peste 2,8 milioane de firme, la care se adaugă anual 1,2 milioane de companii. Printre clienții startupului se numără și holdingul bancar Goldman Sachs, care folosește informațiile de la DataFox pentru a identifica noi oportunități de business. Goldman Sachs este, de altfel, și unul dintre investitorii de până acum în DataFox.

Oracle nu a făcut publică și valoarea tranzacției, însă se știe că DataFox era evaluată la circa 33 de milioane de dolari în ianuarie 2017, potrivit TechCrunch. La acel moment, startupul american reușise să strângă investiții de 19 milioane de dolari.

Fondată în anul 2014, DataFox este condusă de Alden Timme, CEO și cofondator, un tânăr IT-ist care a absolvit în anul 2011 Universitatea Stanford - Matematică și Informatică. Alți cofondatori ai startupului sunt Bastiaan Janmaat, Ben Trombley și Mike Dorsey.

De partea cealaltă, compania IT Oracle, înființată în anul 1977, are venituri estimate la  aproape 40 de miliarde de dolari pe anul 2018. Principalul fondator și președintele executiv al companiei, Larry Ellison, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la circa 60 de miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
703
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri