Claudiu Zamfir

Startup-ul IT OpenGov a obținut o investiție de 51 milioane dolari să scoată statul la lumină

Thumbnail

Startup-ul IT american OpenGov, axat pe soluții de cloud, date deschise și bugetări transparente, destinat guvernelor din întreaga lume, a obținut marți o finanțare de 51 de milioane de dolari de la un grup de investitori.

Runda de investiție de serie D este susținută de fondurile de investiții Weatherford Capital, 8VC, cu participarea Andreessen Horowitz.

OpenGov spune că va folosi banii pentru a alimenta creșterea firmei, pe măsură ce continuă să se dezvolte și să pătrundă pe piațe cu „cele mai bune tehnologii, inclusiv soluții de bugetare, performanță, comunicare și raportare pentru guverne”.

"Misiunea OpenGov este să susțină guvernări mai eficiente și mai responsabile, prin accelerarea inovației și a transformării pentru sectorul public", a declarat Zac Bookman, CEO al OpenGov.

În cei 7 ani de existență, OpenGov a obșinut investiții totale de circa 140 de milioane de dolari.

Firma, cu sediul la San Francisco, a fost înnfinață în anul 2012 de 5 anteprenori tech:  Dakin Sloss, Joe Lonsdale, Mike Rosengarten, Nate Levine și Zac Bookman.

Startup-ul utilizează tehnologia cloud și datele pentru a aduce în fața publicului, pe computer, informațiile relevante despre cheltuirea banului public și deciziile statului și pentru a stimula implicarea cetățenilor în monitorizarea performanței guvernelor și administrațiilor de la toate nivelurile.

Parallax

Vizualizari
1627
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri