Claudiu Zamfir

Zuckerberg dă o idee de afacere și primește comentarii ironice pe Facebook

Thumbnail

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg le-a dat recent antreprenorilor din toată lumea o idee de afacere, un dispozitiv simplu care ajută mămicile să doarmă mai bine, dar a primit în schimb și câteva comentarii ironice, inclusiv de la tatăl său, medic stomatolog.

Miliardarul american a povestit pe propria rețea socială că și-a folosit abilitățile de inginer pentru a realiza un dispozitiv care să o ajute pe soția sa, Priscilla Chan, să scape de insomnie. Ea se trezea în toiul nopții stresată că cei doi copii ai lor s-ar fi putut trezi devreme și ea trebuia să se ducă la ei.

„Se trezește și verifică ora pe telefonul ei pentru a vedea dacă copiii s-ar putea trezi în curând, dar astfel, știind cât e ceasul, se strezează și nu mai poate să adoarmă la loc”, a povestit Mark Zuckerberg pe Facebook.

Așa că el a confecționat o cutie din lemn care face o lumină discretă între orele 6 și 7 dimineața. Dacă e trează, Priscilla vede lumina și se scoală să vadă ce e cu copiii. Dacă „cutia somnului” e stinsă, ea se culcă liniștită la loc, știind că e devreme, fără să mai verifice ora pe telefon.

Miliardarul a postat o poză cu „sleep box”, un cub din lemn cam de mărimea unei căni, și îi invită pe antreprenorii din întreaga lume să facă a afacere cu un astfel de dispozitiv, pe care să-l producă ei în serie.

„Ca inginer, realizarea unui dispozitiv care să-mi ajute partenera să doarmă mai bine este una dintre cele mai bune modalități prin care mă pot gândi să-mi exprim dragostea și recunoștința. O mulțime de prieteni mi-au spus că ar vrea și ei așa ceva, așa că am postat  asta în caz că un alt antreprenor ar vrea să să realizeze sleep box-uri pentru mai mulți oameni!”, a mai scris Mark Zuckerberg.

Cei mai mulți dintre fanii săi de pe Facebook l-au lăudat pentru grija pe care o are pentru soția sa, iar alții i-au apreciat și dispozitivul. Au fost însă și comentarii ironice.

Chiar tatăl său, Edward Zuckerberg, a comentat la postarea lui Mark: „Cineva s-ar putea să te fi bătut deja”. Și a dat un link către un ceas de masă de 80 de dolari. Beddi Glow Alarm Clock este marketat drept un „sistem inteligent de trezire, cu hub de încărcare”, care te trezește „natural” cu un LED ce imită răsăritul soarelui.

Edward Zuckerberg, care este medic stomatolog, are acum o afacere în marketing digital pentru promovarea dentiștilor.

Mark Zuckerberg și-a postat invenția și pe Instagram, cealaltă mare rețea socială din portofoliul afacerilor sale. „Dar ești o ființă umană?”, i-a scris ironic un fan.

Altcineva i-a dat ironic și un sfat miliardarului. „Am un remediu mult mai bun, atât pentru tine, cât și pentru soția ta. Și, din moment ce ești aproape la fel de bogat ca mine, sunt sigur că îți vei putea permite. Noi rotim șapte minuni de dădace și trei menajere să trezească copiii, să le gătească micul dejun și să-i pregătească pentru școală”, a scris Jack Owoc, care conduce un business cu băuturi energizante în America, Bang Energy.

La postarea lui Zuckerberg de pe Facebook, un fan din Ghana a pus și el un fel de pușculiță - o cutie din lemn asemănătoare cu a miliardarului, numai că, în loc de luminița discretă, are o fantă prin care se introduc banii. „Noi îi spunem money box”, a scris omul. „Cea mai sigură bancă din Ghana, acum”.

Și antreprenoarea Arianna Huffington a comentat la postarea lui Zuckerberg. Fondatoarea site-ului Huffington Post a găsit ocazia să-și promoveze și ea un „gadget” pe care l-a scos la vânzare, un „pătuț” pentru telefoane, de 65 de dolari.

„Îmi place! E minunat că ai făcut acest dispozitiv pentru ca Priscilla să evite să se mai uite în telefon. La Thrive Global, noi am creat o stație de încărcare care arată ca un un pat pentru telefoane, ca să-ți poți vârî telefoanele sub pătură, să te deconectezi de la device-ul tău și să ai un somn minunat”, a comentat Arianna Huffington la postarea lui Mark Zuckerberg. Ea a și dat link către pătuțul ei scos la vânzare pe Amazon.

Dispozitivul Ariannei Huffington este chiar un pat în miniatură, pe care sunt așezate 3 telefoane, ca niște oameni care dorm, sub o „păturică”, de fapt o lavetă cu care să-ți ștergi smartphone-ul dacă ești obsedat să nu rămână amprente pe el.

„E al naibii de ciudat! Noi știm cu toții că aceste lucruri sunt o grămadă de piese care funcționează împreună să aprindă ecranul? Nu au viață. Nu le oferi un pat! E înfiorător”, i-a replicat un utilizator de pe Facebook.  

Alții i-au reproșat că a comentat la postarea lui Zuckerberg pentru a-și face reclamă.

Deși ar putea părea naivă, invenția lui Mark Zuckerberg a primit, marți, aprecieri din partea unui specialist în somn, consultat de CNN.

Dr. Deirdre Conroy, director clinic în cadrul unui program al Universității din Michigan, le recomandă pacienților care au insomnii să nu-și mai verifice ceasul noaptea. Ea apreciază sleep box-ul lui Zuckerberg.

"Cred că această idee este minunată, deoarece atât de des oamenii cu insomnie își verifică telefoanele pe tot parcursul nopții. Când verifici ora, se declanșează această grijă și se creează acest sentiment de anxietate”, a spus Conroy, pentru CNN. Ea crede că sleep box-ul lui Mark Zuckerberg poate înlătura simbolurile și stimulii care sunt legați de ceasuri și de telefoane și care nu-i lasă pe insomniaci să doarmă.

Parallax

Vizualizari
8694
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri