Claudiu Zamfir

Liceul tehnologic românesc unde se învață bine antreprenoriat. A fost premiat la Viena

Thumbnail

Elevii români au șansa să fie educați pentru a deveni oameni de afaceri, într-un liceu tehnologic din România care a fost desemnat, la Viena, printre cele mai bune școli antreprenoriale din Europa, de către o importantă organizație internațională de promovare a antreprenoriatului.

Liceul Tehnologic Marmația, din Sighetu Marmației, județul Maramureș, a fost premiat ca Școală Antreprenorială „pentru implementarea programelor de educație antreprenorială și promovarea acestui spirit de gândire antreprenorial”, într-o gală organizată la Viena de Junior Achievement Europe.

În total, 17 școli primare și gimnaziale deosebite au fost recompensate pentru excelență în educația antreprenorială în cadrul evenimentului Școala Antreprenorială a Anului 2018, a anunțat JA România, parte a JA International, alături de JA Europe.

Premiile Școala Antreprenorială a Anului – The Entrepreneurial School (TES) Awards reprezintă o recunoaștere anuală acordată de către JA Europe, care promovează un cadru pentru susținerea și motivarea instituțiilor de învățământ, directorilor de școli și profesorilor din Europa și sensibilizarea acestora în legătură cu beneficiile programelor de educație antreprenorială.

Școlile premiate au fost evaluate, la nivel național, de comisii speciale formate din reprezentanți Junior Achievement și autorități din domeniul educației. Acestea au demonstrat cel mai înalt grad de eficiență în ceea ce privește punerea în aplicare a programelor de educație antreprenorială.

Criteriile de selecție au inclus:

  • strategia de implementare a cursurilor de educație antreprenorială,
  • eficacitatea alocării resurselor,
  • existența unor sesiuni de formare pentru profesori,
  • gradul de implicare a comunității locale de afaceri și relevanța acțiunilor pentru susținerea schimbului de bună practică.

Liceul Tehnologic Marmația este liceul din zona istorică a Maramureșului cu cea mai variată ofertă educațională - potrivit JA România.

Profesorii de la acest liceu au început să implementeze programele Junior Achievement Romania pentru promovarea educației economice, recunoscând necesitatea de a integra învățarea în spirit antreprenorial în toate sectoarele educației.

Majoritatea elevilor și profesorilor liceului sunt implicați în activități educaționale antreprenoriale.

Până în anul 2020, Liceul Tehnologic Marmația își propune să devină un centru puternic pentru formarea profesională inițială, continuă și permanentă, cu scopul de a instrui tinerii capabili să se integreze pe piața muncii sau să înceapă o afacere.

Parallax

Vizualizari
2468
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri