Claudiu Zamfir

Patru liceeni români au câștigat 5.000 de dolari cu o aplicație de mobil medicală

Thumbnail

O echipă de liceeni români a realizat o aplicație de mobil care vine în ajutorul persoanelor care suferă de boala Alzheimer, adolescenții câștigînd astfel un premiu de 5.000 de dolari oferit la un concurs de programare, la București.

În week-end-ul care tocmai a trecut, echipa „This is not a team, it’s a sandwich” a impresionat juriul de la Hackathon4Health, un concurs de programare organizat de asociația Smart Everything Everywhere.

Liceenii au realizat o aplicaţie pentru mobil dedicată persoanelor diagnosticate cu boala Alzheimer cu ajutorul căreia acestea sunt în contact permanent cu tutorele lor. Aplicaţia le va aminti pacienţilor să îşi ia medicamentele la ora potrivită, permite recunoaşterea facială a persoanelor apropiate acestora şi îi poate îndruma vocal în cazul în care se rătăcesc sau pentru realizarea activităţilor zilnice.

Echipa e formată din:

  • Dragoș Badea
  • Adelina Antonela  Dinescu   
  • Andrei Tudor
  • Daniel-Dumitru Nastase
  • Cezara Maxim.

Patru dintre cei cinci membri ai echipei „This is not a team, it's a sandwich”  sunt elevi în clasa a XI-a. Ei învață la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești.  

Alte două echipe, formate din studenți și tineri antreprenori, au câștigat câte 5.000 de dolari la competiție:

 

  • Echipa Oncochain, cumpusă din Mădălin-Marius Margan, Sebastian Radu Lăpușan și Claudiu Gurguță. Ei au propus o platformă software care conectează specialiştii implicaţi în diagnosticul şi tratamentul pacienţilor bolnavi de cancer, facilitând schimbul de informaţii în mod integrat şi complet în beneficiul pacienţilor.
  • Echipa „Surgisight” , formată din Vlad Coșoreanu, Daniela Neagu, Silvana Elisa Olteanu, Ștefan Cacior, Eduard-Florin Predescu și Andrei Crețu. Ei au dezvoltat o aplicaţie adresată medicilor chirurgi, care pot beneficia de asistenţă de tip în timp real, printr-o interfaţă care foloseşte realitatea augmentată, atunci când trebuie să gestioneze patologii mai complexe în timpul unei operaţii.

Proiectele şi echipele câştigătoare au fost selectate în baza următoarelor criterii:

  • Minimum Viable Product (MVP) – evaluarea a ceea ce echipa a reuşit să creeze în cele două zile de hackathon, respectiv demonstrarea competenţelor tehnice ale soluţiei;
  • Inovaţie – din perspectiva implementării şi a nevoii pe care proiectul o adresează;
  • Fezabilitate – posibilitatea reală de a dezvolta cât mai aproape de o versiune finală şi viabilă având la dispoziţie 5.000 de dolari finanţare şi sesiunile mentorat;
  • Impactul potenţial al proiectului asupra sănătății populaţiei, în România şi la nivel global;
  • Coeziunea echipei şi aptitudinile de business.

Timp de 48 de ore, peste 90 de tineri profesionişti din toată ţara au lucrat pentru crearea şi dezvoltarea de soluţii IT&C cu scopul de a răspunde unora dintre nevoile de digitalizare de la nivelul sistemului de sănătate din România. Evenimentul s-a desfăşurat cu parteneriatul strategic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham România) şi a reunit profesionişti din domeniul sănătăţii, manageri de spitale şi şefi de secţie din unităţile sanitare.

Parallax

Vizualizari
1244
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri