Claudiu Zamfir

Joc video creat de elevi din București, premiat de o multinațională

Thumbnail

Patru elevi de la două licee bucureștene au creat un joc de aventuri pentru calculator și au câștigat un stagiu la o importantă companie multinațională de gaming, la competiția Gamecelerator 5.0, realizată de organizația non-guvernamentală de antreprenoriat Junior Achievement România.

Competiția Gamecelerator 5.0, implementată de Junior Achievement România în parteneriat cu firma Ubisoft România, a atras peste 270 elevi, care în echipe de 3-5 membri au propus 68 de jocuri. Dintre aceștia, au fost selectați 95 de elevi (20 de echipe) din 18 licee din București și un liceu din Pitești, unde au avut oportunitatea de a avea mentori profesionști din domeniul de gaming și IT, anume reprezentanții Ubisoft.

Pe parcursul competiției, elevii au învățat cum își pot transforma pasiunea pentru jocuri într-o carieră, a informat, miercuri, JA România, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Cele 10 echipe finaliste și-au prezentat jocurile video (fie pe PC sau pe mobil) în fața specialiștilor de la Ubisoft în cadrul finalei competiției Gamecelerator 5.0. Jocurile echipelor de pe locurile 1, 2, 3 au fost de tipul: 2D Action Adventure Platformer, 3D Rhythm Runner Game și  Fast 2D Action Game.

Câștigătoare a ieșit echipa Holy Shift, formată din 2 eleve și 2 elevi de la Colegiul Național Grigore Moisil, din cartierul bucureștean Drumul Taberei, și de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, un liceu de tradiție, din centrul Capitalei.

Elevii au creat „TARO & FERDY: ON THE FLY”, un joc pentru calculator (+ controller). Jocul este un platformer de aventură în care prietenia, spiritul de expediție și inteligența intuitivă sunt necesare pentru a avansa în niveluri. Ferdy este o pasăre și Taro este un băiețel. O prezență misterioasă îi aruncă pe protagoniști într-o altă dimensiune, scopul jocului fiind ca personajele să evadeze din aceasta și să afle identitatea persoanei misterioase. Jocul a fost lucrat în Unity 3D, cu limbajul de programare C#, pentru grafică au fost folosite programele Aseprite și Photoshop. Cu un gameplay captivant, jocul oferă o experiență intuitivă și captivantă, creatorii jocului mergând pe filosofia „easy to learn, hard to master” - după cum spun organizatorii concursului.  

Membrii echipei câștigătoare au primit un stagiu de internship de 3 săptămâni în cadrul companiei Ubisoft România.

 „Gamecelerator 5.0 mi-a oferit oportunitatea de a lucra la un joc alături de o echipă minunată. Am învățat și aplicat la jocul nostru multe: despre Unity, programare, design. În zilele demo-urilor am văzut jocurile celorlalte echipe care au trecut prin aceleași lucruri și cel mai util și constructiv a fost faptul că am primit feedback de la experți ai industriei. Între cele două demo days am lucrat cu spor (în ciuda faptului că se apropie examenul de bacalaureat), am pus în aplicare sfaturile juraților și am creat un joc cu care mă pot mândri. Gamecelerator 5.0 mi-a confirmat ceea ce știam deja: vreau să lucrez în industria jocurilor” a spus Andrei Nedelcu, elev la Colegiul Național Grigore Moisil și membru al echipei Holly Shift

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.500 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și cu susținerea financiară a comunității de afaceri.

Parallax

Vizualizari
1841
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri