Claudiu Zamfir

Joburi în IT: Firma americană care îi „vânează” pe hakerii ruși Fancy Bear angajează 80 de IT-iști la București

Thumbnail

Firma de securitate cibernetică din Silicon Valley CrowdStrike a inaugurat, marți, la București, un centru de inovare în care spune că angajează 80 de specialiști în IT.

Compania americană, care are în total 1.300 de angajați în întreaga lume, angajează 30 de IT-iști până la finalul anului 2018 și încă 50 în anul 2019, în noul centru de inovare deschis pe strada Barbu Văcărescu, în zona Pipiera, potrivit oficialilor firmei.

Centrul de la București a fost inaugurat de directorul tehnic  (CTO) al CrowdStrike, Dmitri Alperovitch, cofondator al firmei, un veteran în războiul ciberentic.

Thumbnail

Dmitri Alperovitch, al treilea din dreapta

Înainte de CrowdStrike,  Alperovitch a fost vicepreședinte pentru cercetarea amenințărilor cibernetice la compania McAfee. El s-a născut în Uniunea Sovietică, la Moscova, în anul 1980, dar a plecat în SUA, împreună cu familia, la începutul anilor '90.

Dmitri Alperovitch este cel care a descoperit celebrul grup de hackeri Fancy Bear, care, potrivit autorităților americane, ar aparține de servciul militar de infomații al Rusiei GRU. De altfel, Alperovitch a „botezat” astfel grupul de hackeri Fancy Bear, pornind de la asocierea Rusiei cu simbolul său, ursul. În același fel, specialistul ruso-american în cybersecurity îi numește „urși panda” pe hackerii chinezi.

„Am venit la București pentru că suntem interesați de baza de talente de aici”, a spus Dmitri  Alperovitch, care s-a arătat interesat să colaboreze și cu univeristățile.

În lupta cu hackerii, CrowdStrike este cunoscută și pentru sloganul său sugestiv: „Don't make it a fair fight!”  - „Nu lupta corect!”.

Parallax

Vizualizari
4405
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri