Raluca Abrihan

Unul dintre fondatorii BestJobs şi investitor Clever Taxi investeşte într-o aplicaţie de taxi din Moldova

Thumbnail

Antreprenorul Călin Fusu, investitor în aplicaţia românească Clever Taxi – recent cumpărată de nemţii de la Daimler, şi fondator al grupului Neogen din care fac parte firme pecum Bestjobs, Vivre, sau Zumzi a preluat aproape jumătate din acţionariatul aplicaţiei de taxi iTaxi.

 

După vânzarea cu succes a CleverTaxi către grupul Daimler AG (Mytaxi), Neogen.biz a investit în aplicația iTaxi.md, preluand 47% din partile sociale (valoarea investitiei nu a fost facuta publica), scrie antreprenorul pe pagina sa de Facebook, preluand o parta a unei striri publicate de Unimedia.info.

„Împreună cu noua conducere a societății sperăm să creștem nivelul serviciilor oferite de iTaxi și să demonstrăm că startup-urile din Republica Moldova pot face față cu succes concurenței venite din afară.”, declara Călin Fusu.

Aplicația iTaxi a fost lansată în anul 2013, astazi fiind folosită de peste 250.000 utilizatori.

Călin Fusu este acţionarul majoritar al grupului Neogen din care fac parte site-urile Bestjobs, Vivre, CeeVee şi Zumzi, care a fuzionat cu grupul Kolektiva, care cuprinde platformele de eCommerce ale companiei germane Rebate Networks.

De asemenea el s-a numărat printre primii investitori în aplicaţie Clever Taxi, cumpărând în urmă cu 4 ani 20% din acţionariatul apalicaţiei. Clever Taxi a fost cumpărată în acest an de germanii de la mytaxi, parte a grupului Daimler. Tranzacţia a fost de peste 10 milioane de euro.

Antreprenorul s-a născut la Chişinău, iar la doar 16 ani era student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. În anul 2000, a pus, împreună cu alţi colegi, bazele companiei Rogenerator, devenită ulterior Neogen. Şapte ani mai târziu, Fusu a vândut o parte din acţiuni către fondul american Tiger Global Management, iar valoarea tranzacţiei s-ar fi ridicat la circa 6 milioane de euro, potrivit estimărilor din presă.

VIDEO De la antreprenor la business angel: Ce va face cu banii unul dintre co-fondatorii Clever Taxi după vânzarea companiei

Parallax

Vizualizari
950
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri