Smile Media

INTERVIU Felder Gruppe România: Rody Mob Lux, o afacere de succes în industria mobilei demarată prin Start-Up Nation

Thumbnail

Gabriel Cojoc: Sunt multe aspecte la care trebuie să te gândești bine, să calculezi de trei ori și să tai o dată, ca un croitor iscusit, dacă vrei să reușești! 

Gabriel Cojoc, un tânăr antreprenor din Bistrița-Năsăud pasionat de mobilă încă din copilărie, ne-a dezvăluit secretul succesului său în producția de mobilier din PAL. Pe lângă pasiune, timp investit și sacrificii personale, Gabriel Cojoc consideră că pragmatismul, calculele și estimările realiste, precum și capitalul propriu pe care să-l investești reprezintă elemente de bază pentru reușita unei afaceri demarate prin Start-Up Nation.  

 

Puncte cheie: 

  • Producție: mobilă din PAL de serie și la comandă și canapele 
  • Utilaje achiziționate prin Start-Up Nation:  

- Fierăstrău circular de formatizat cu masă mobilă Felder K900 S  

- Mașină pentru aplicarea cantului Felder G480 

- 2 sisteme profesionale de exhaustare Felder AF 22 

  • Criterii pentru alegerea furnizorului: raportul calitate-preț al utilajelor de prelucrarea lemnului, garanția de 3 ani pentru utilaje și service dedicat clienților din România   
  • Sfaturi și recomandări pentru viitorii antreprenori: să studieze piața foarte bine înainte, să ia în considerare și capital propriu pe care să-l investească în afacere, să facă estimări cât mai corecte și calcule cât mai aproape de realitate.  

 

Cum ai ajuns în acest domeniu? De unde pasiunea pentru mobilă?  

Pasiunea pentru mobilă vine de la părinți, ei au avut o firmă mică la început care producea tapițerie, iar apoi s-au axat pe producția de mobilier din PAL. Primul contact cu producția de mobilă l-am avut în copilărie, pe la vârsta de 12 ani, când îl ajutam pe tatăl meu care făcea canapele. 

Ce produce Rody Mob Lux?   

Realizăm mobilier din PAL, de la mobilă de serie pentru magazine, până la bucătării la comandă, livinguri, dressing-uri, canapele, colțare, practic noi facem orice își dorește clientul. 

Care au fost problemele cu care te-ai confruntat în derularea programului Start-Up Nation? Care au fost cele mai mari piedici pe care le-ai depășit?

Cea mai mare problemă a fost creditul bancar care a depins de stat, de fondul de contragarantare. A durat foarte mult. 

Pe ce criterii ai ales consultantul de proiect și furnizorii în cadrul proiectului Start-Up Nation?

Consultantul de proiect l-am ales la recomandarea unui prieten, mi-a fost ușor să lucrez cu el mai ales că  este de la noi din oraș.

În ceea ce privește furnizorul pentru utilaje, am ales Felder Gruppe pentru că știam de mult de această companie și am avut încredere pentru că este firmă austriacă. Am studiat piața și cel mai mult a contat faptul că sunt serioși.  

Din cele 3 oferte pe care le-am avut în proiectul Start-Up Nation 2017, am ales să mergem cu Felder Gruppe România pentru calitate și pentru cel mai bun preț raportat la performanța utilajelor. A cântărit mult și garanția de 3 ani pentru utilaje și service-ul, care este dedicat clienților din România. 

Thumbnail

Ce i-ai sfătui pe următorii antreprenori în prelucrarea lemnului care își doresc deschiderea unei afaceri prin Start-Up Nation?     

Pentru o afacere prin Start-Up Nation dacă nu cunoști piața dinainte și dacă nu ai și capital propriu pe care să-l investești (pentru că ce-ți oferă statul nu este întotdeauna de ajuns) e foarte greu să reușești. Cunosc multe cazuri care au încercat să-și deschidă o afacere prin Start-Up Nation și nu au reușit. Pe lângă condițiile impuse de programul de finanțare care sunt greu de îndeplinit, sunt multe aspecte la care trebuie să te gândești bine, să calculezi de trei ori și să tai odată, ca un croitor iscusit, dacă vrei să reușești.

--

Citește interviul integral aici și vezi care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în calcul pentru a reuși, dar și care au fost primii pași în afacere pentru Gabriel Cojoc.

Interviul a fost acordat de Gabriel Cojoc - Rody Mob Lux pentru Felder Gruppe România.

Articol susţinut de Felder Gruppe România

Parallax

Vizualizari
1747
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 385
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri