Adi Iacob

Un start-up românesc vrea să ajute șoferii să-și închirieze mașinile atunci când nu le folosesc

Thumbnail

Un start-up românesc vrea să ajute șoferii care nu își folosesc mașina zi de zi să o închirieze altor persoane. Startup-ul Perpetoo susține că este primul serviciu românesc de car sharing de la persoană la persoană, dezvoltat cu investiții totale de aproximativ 300.000 euro. Serviciul va fi disponibil începând cu luna mai în București și în alte 3 orașe mari din țară: Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. 

Conceput ca un serviciu care se adresează utilizatorilor activi, care își doresc să conducă o mașină atunci când vor să plece în concediu, când se deplasează în interes de serviciu într-o altă localitate sau când mașina lor se află în reparații, platforma online ar putea avea avantaje competitive în comparație cu firmele tradiționale de rent-a-car, datorită prețurilor mai mici de închiriere.

În prima etapă, proprietarii de mașini care vor să își listeze vehiculul pe platformă, o vor putea face pe site-ul startup-ului, urmând ca, ulterior, serviciul să devină disponibil și pentru cei care vor să închirieze mașini. 

Proprietarii de mașini care vor dori să își pună la dispoziție vehiculul pentru închiriere, o vor putea face, dacă sunt respectate următoarele condiții: mașina să fie proprietate privată, cu cel mult 8+1 locuri, să fie fabricată începând cu anul 2010, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, să aibă vignetă valabilă și să fie echipată corespunzător (roți de vară/iarnă, trusă medicală, triunghiuri reflectorizante, extinctor, vestă reflectorizantă, conforme cu normele în vigoare).

Potrivit reprezentanților Perpetoo, utilizatorii care își vor pune la dispoziție mașina, ar putea câștiga lunar între 1.000 și 4.000 de lei sau chiar mai mult, în funcție de modelul mașinii și de perioada de timp în care aceasta va fi închiriată, proprietarii autovehiculelor fiind aceia care vor stabili prețul de închiriere. 

Serviciul de car sharing de la persoană la persoană este dezvoltat de doi antreprenori români. Perpetoo este dezvoltat exclusiv din capital privat românesc, care - susțin fondatorii - însumează, până în prezent, aproximativ 300.000 euro, iar la dezvoltarea și optimizarea platformei lucrează o echipă de peste 30 de specialiști.

Reprezentanții Perpetoo estimează că, în primul an de activitate, peste 3.000 de proprietari își vor pune la dispoziție prin intermediul platformei o mașină sau chiar mai multe, iar, în ceea ce privește numărul închirierilor, acesta va depăși 25.000.

Modelele de afaceri colaborative (sharing economy) au avut un trend ascendent clar în ultimii 10 ani. Companii precum Airbnb, Uber sau BlaBlaCar au devenit giganți la nivel mondial în domeniul lor de activitate.

Un astfel de exemplu de afacere colaborativă este și serviciul de car sharing peer to peer (de la persoană la persoană), prin intermediul căruia utilizatorii își pun la dispoziție mașina proprietate personală spre închiriere, pe o platformă specializată, în schimbul unei sume de bani.
 

Parallax

Vizualizari
2200
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri