Raluca Abrihan

Program de pre-accelerare pentru antreprenorii cu proiecte IT în agricultură și industria alimentară

Thumbnail

Impact Hub Bucharest și EFSE Entrepreneurship Academy lansează un program de pre-accelerare dedicat celor care pot propune soluții tehnologice care să schimbe industria alimentară sau agricultura. Food & Agri Tech Challenge caută startup-uri cu idei fezabile care să participe la bootcamp și un program de 6 luni de creștere pentru a ajunge de la idee la prototip validat. 

Cui i se adresează

Food & Agri Tech Challenge se adresează startup-urilor care pot propune idei dezvoltate de business în agricultură sau industria alimentară, bazate pe tehnologie. Printre domeniile vizate se numără, de exemplu: 

• Calitate și trasabilitate (siguranța alimentelor, calitatea plantelor și a alimentelor) 

• Tehnologia agriculturii (agricultura de precizie, sănătatea animalelor, agricultură verticală și interioară)  

• Noi canale de distribuție (distribuție directă, restaurante digitale, noi vehicule de livrare) 

În România, sunt foarte puține startup-uri active în cele 2 domenii pe care le vizează acest program, care să îmbunătățească prin tehnologie agricultura sau procesele din industria alimentară. Viitorul, dacă nu chiar prezentul, ne va impune să devenim mai eficienți și în aceste domenii și ne asumăm rolul de pionieri pentru a atrage atenția asupra acestor nevoi și pentru a crea noi comunități și rețele. Ne dorim ca Food & Agri Tech Challenge să fie un program cu continuitate și așteptăm cu nerăbdare să auzim ideile participanților noștri”, Oana Craioveanu, CEO & Co-fondator Impact Hub Bucharest. 

Cum se desfășoară

Înscrierile sunt gratuite și deschise până pe 30 noiembrie, pe fatchallenge.ro. În urma selecției făcute de organizatori, 15 echipe vor participa la un bootcamp de 2 zile, pe 13-14 decembrie, unde își vor dezvolta ideea sub îndrumarea unor mentori și specialiști cu experiență în cele 2 domenii, dar și în dezvoltarea unui startup. Bootcamp-ul este gândit cu dublu rol: 

  • de educare - participanții au acces la sesiuni de învățare care îi vor ajuta să își definească modelul de business, un plan de acțiune pentru următoarele 6 luni, dar și să susțină un pitch; 

  • de selecție: la finalul acestui bootcamp, cele mai bune 6-8 idei vor fi selectate pentru a face parte din pre-accelerator.  

Pre-acceleratorul se va desfășura pe parcursul a 6 luni, din ianuarie până în iunie 2020 și se va încheia cu un Demo Day, un eveniment public unde participanții își vor expune ideile către potențiali clienți, investitori, parteneri sau alte persoane active în aceste domenii, interesate de inovație.  

Participarea este gratuită și se face în baza înscrierii, aici: https://fatchallenge.ro/conferinta/

Înscrierile în programul Food & Agri Tech Challenge sunt deschise până pe 30 noiembrie.

Parallax

Vizualizari
826
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri