Raluca Abrihan

Doi antreprenori români lansează o platforma online ce face analize pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă într-un ansamblu rezidenţial nou

Thumbnail

În perioada 2019 - 2020, se estimează că numărul locuințelor noi construite în regiunea București-Ilfov se va dubla față de ultimii doi ani, ajungând la aproximativ 40.000 de unități locative. În același timp, nevoia de locuințe calitative este ridicată, mai ales că în ultimii zece ani s-au construit preponderent locuințe low-cost, iar birocrația autorizațiilor a întârziat considerabil multe proiecte imobiliare de anvergură. Aşa că, doi antreprenori au venit cu ideea de a crea o platformă digitală prin care cumpărătorii să analizeze locuințele din ansamblurile rezidențiale noi. Iată cum funcţionează.

Cumpărătorii sau investitorii interesați de achiziția unei locuințe într-un ansamblu rezidențial vor putea face o analiză a tuturor aspectelor legate de proprietatea pe care doresc să o cumpere cu ajutorul unei platforme digitale create de un startup românesc.

Dezvoltată de doi antreprenori români, Andrei Diaconu și Matei Maloș, platforma ImoDoc.ro cuprinde rapoarte detaliate despre imobilul pe care clienții îl analizează, ce conțin informații despre investiție, infrastructură și facilități, calitatea construcției, confortul arhitectural, finisaje, situația financiară a companiei de dezvoltare, precum și recomandări juridice referitoare la identificarea riscurilor în procesul de achiziție.

După ce în ultimii ani, în contextul cererii crescute și al ofertei limitate, s-a înregistrat o creștere accelerată a prețurilor pentru locuințele noi de până la 15 - 20% în 2017, acum există o presiune în sens invers. Oferta este mai mare decât cererea, ceea ce determină dezvoltatorii să structureze oferte competitive, atât calitativ, cât și financiar, spun reprezentanţii platformei.

„Prin produsul cu care ieșim în piață, ne propunem să testăm o serie de ipoteze care ne vor ajuta să construim un agent imobiliar digital. Ideea a fost conturată atunci când am început procesul de achiziție a unui apartament și am realizat cât de dificil este pentru cumpărător, dar și cât de mult spațiu pentru inovare există.”, precizează Andrei Diaconu, co-fondator ImoDoc.ro.

Recenziile sunt realizate cu ajutorul unei echipe de experți în domeniul rezidențial, printre care se numără consultanți imobiliari, ingineri de structură și instalații, arhitecți și avocați specializați în real estate.

„Din fericire pentru consumatori, asistăm la creșterea competitivității la nivelul ofertei de locuințe noi, iar calitatea mediului în care trăim influențează dezvoltarea economică și socială a comunităților. Pentru 90% dintre cumpărători, imobiliarele reprezintă principala formă de economisire, inclusiv atunci când cumpără prima locuință. Decizia de achiziție este însă una extrem de importantă, mai ales că de multe ori aceasta vine în urma unei creditări pe 20 sau 30 de ani și implică locuirea în acel imobil pe termen mediu sau lung.”, apreciază Matei Maloș, co-fondator ImoDoc.ro.

Platforma cuprinde momentan rapoarte pentru câteva ansambluri rezidențiale noi din București, însă serviciul va fi disponibil la nivel național, iar alte recenzii pot fi dezvoltate la cererea clienților. Serviciul include și o ședință de consiliere cu un consultant imobiliar, specializat în reprezentarea cumpărătorului.

ImoDoc.ro este dezvoltat de Andrei Diaconu, antreprenor cu un portofoliu larg de platforme digitale create în special pe .com, în parteneriat cu Matei Maloș, antreprenor cu o experiență în proptech, prin dezvoltarea anterioară a unor proiecte locale în real estate, precum HomeFinders.ro sau Directimo.ro.

Parallax

Vizualizari
6994
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri