Claudiu Zamfir

Idee de afacere online, în România: Tablouri personalizate din pozele de pe Facebook sau Instagram

Thumbnail

Tablourile personalizate sunt o afacere online-offline întâlnită în România, iar acum două tinere strâng bani să scoată o aplicație de mobil prin care să preia imagini și comenzi de la clienți și să le facă tablouri din ele.

De exemplu, o firmă din București, înmatriculată anul acesta are „activitati de fotocopiere, de pregatire a documentelor si alte activitati specializate de secretariat”. SRL-ul Full Gift Production, controlată de un antreprenor din București, Daniel Corlaci, nu se rezumă însă la un simplu atelier, cum aveau fotografii pe vremuri, ci are un magazin online cu tot felul de cadouri personalizate, de la cutii din lemn și tablouri până la brelocuri și tricouri. Cine vrea să-și facă un tablou poate să încarce pe site o poză cu rezoluție bună sau poate să trimită una din profilul de Facebook. Se plătește cu cardul, iar termenul de livrare a tabloului este de câteva zile.

Două tinere pasionate de design vor să accelereze și mai mult comerțul online cu tablouri personalizate: realizarea unei aplicații de mobil prin care clienții trimit la atelier pozele din conturile lor de Instagram și li se livrează tablourile în 3 zile.

Ruxandra Moroșan și Andreea Gheorghe strâng bani pe platforma de crowdfunding (finanțare participativă pe internet) Startarium pentru a realiza aplicația REEA. Ele spun că au nevoie de 2.000 de euro de la donatori (sau cumpărători, de fapt), iar până acum au strâns 265 de euro, de la 9 susținători. Campania de crowdfunding a început abia miercuri, 31 octombrie, și se termină pe 24 noiembrie.

Tinerele antreprenorare mizează pe faptul că lumea are nevoie să acorde o atenție aparte celor mai dragi fotografii care se pot pierde în claia de poze uitată în contul de Instagram.

„Trendul cadourilor sau a obiectelor de design personalizate este în creștere, dar știm cât de provocator poate fi să găsești un cadou original sau un tablou care chiar să te reprezinte. Am pornit de la această nevoie și de la faptul că majoritatea ne încărcăm cele mai frumoase fotografii pe Instagram, dar ajungem să le revedem prea rar. Așa a luat naștere REEA” - declară tinerele, într-un comunicat trimis StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
3651
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri