Adi Iacob

O nouă idee de afacere a antreprenorului în serie Elon Musk: Avionul electric care decolează vertical

Thumbnail

Inginerul, inventatorul, antreprenorul, investitorul și programatorul Elon Musk a prezentat într-un interviu amănunțit o nouă idee de afacere pe care o are în plan. Invitat la podcastul lui Joe Rogan, difuzat în direct pe YouTube, Musk a vorbit despre un avion electric, capabil să decoleze și să aterizeze vertical (VTOL).

De asemenea, avionul ar putea efectua zboruri cu viteze supersonice, la altitudini mari. CEO-ul Tesla și Space X a recunoscut, totuși, că această idee nu este o prioritate pentru el. 

"Autovehiculele electrice sunt importante, energia solară este importantă, stocarea energiei este importantă. Aceste lucruri sunt mult mai importante decât crearea VTOL-ului electric supersonic”, a spus Musk. 

Investitorul a devenit vizibil emoționat atunci când a descris dependența oamenilor de combustibilii fosili, numindu-l "cel mai prost experiment din istoria omenirii”.

"Ne jucăm cu adevărat un joc dement aici, cu atmosfera și oceanele. Luăm cantități mari de carbon din adâncime și le punem în atmosferă, este o nebunie. Nu ar trebui să facem asta. E foarte periculos. Ar trebui să acceleăm tranziția către o energie durabilă. (…) Trebuie să avem o infrastructură durabilă de transport și energie”, a menționat șeful Tesla.

Continuând să explice conceptul său de avion electric, Musk a precizat ca acesta nu ar avea nevoie să fie dotat cu o rezervă de combustibil fosil.

"Lucrul interesant cu privire la un avion electric este că dorești să mergi cât mai mult posibil, dar ai nevoie de o anumită cantitate de energie în acumulator, deoarece trebuie să depășești potențialul energiei gravitaționale. Odată ce ai depășit și ești la o înălțime mare, cantitatea de energie pe care o utilizezi în croazieră este foarte scăzută, iar apoi poți recupera o mare parte din ea pe drumul în jos. Deci nu ai nevoie de nici un fel de rezervă de combustibil (fosil)”, explică Elon Musk.

Elon Musk a prezentat de multe ori idei inovatoare, precum tunelurile pentru transport de mare viteză Hyperloop, cu mult înainte de a deveni proiecte oficiale sub comanda sa. 

Parallax

Vizualizari
2742
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri