Raluca Abrihan

Hackathon pentru proiecte IT în domeniul sănătăţii: Premii totale de 15.000 dolari

Thumbnail

Hacking Health Hackathon 2.0 a deschis înscrierile pentru cea de a doua ediţie a competiţiei pentru proiecte tehnologice din domeniul sănătăţii. Sunt puse la bătaie trei premii de câte 5.000 de dolari fiecare. Iată care sunt temele hackathonului.

Competiţia va avea loc în Bucureşti, în perioada 3-4 noiembrie 2018, înscrierile fiind deja deschise de la începutul acestei luni.

Obiectivul proiectului „Hacking Health” este de a genera idei inovatoare și soluții practice de software și tehnologie cu impact pozitiv asupra stării de sănătate a pacienților din România şi plus valoare la nivelul sistemului de sănătate – spun organizatorii.

Pe parcursul celor două zile, participanți din întreaga ţară vor avea oportunitatea să îşi împărtășească ideile, să îşi pună în aplicare cunoștințele şi experienţele anterioare pentru a dezvolta platforme digitale și educative care să faciliteze un acces îmbunătățit la servicii medicale, tratamente și soluţii inovatoare în domeniul sănătăţii. Hackathonul este organizat de Smart Everything Everywhere şi Johnson & Johnson Romania, iar parteneri ai proiectului sunt Ambasada Statelor Unite în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania).

Cea de-a doua ediţie propune participanților următoarele teme:

  1. Soluții tehnice digitale care pot contribui la prevenție şi la progresul medicamentelor inovatoare, în beneficiul pacienților

  2. O nouă frontieră a serviciilor medicale – identificarea oportunităților pe care digitalizarea le oferă în sistemul de sănătate

  3. Gestionarea şi valorificarea potențialului pe care Big Data și Telemedicina le aduc în domeniul sanitar

Lansată în anul 2017, inițiativa „Hacking Health” vine în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creștere: la nivel național, 87% dintre români dețin un smartphone și admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea și accesibilitatea informațiilor.

Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce privește performanța și competitivitatea digitală, în opoziţie cu recomandările venite din partea instituțiilor internaționale acreditate, atât din zona medicală, cât și cea economică. Totodată, proiectul dorește să contribuie la sprijinirea obiectivului de creștere a accesului la tehnologia IT declarat în Agenda pentru Dezvoltare Sustenabilă a Organizației Mondiale a Sănătății.

Parallax

Vizualizari
622
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri