Claudiu Zamfir

Încărcătoarele stradale fabricate la Brăila vor alimenta telefoanele românilor

Thumbnail

O echipă de arhitecți, care concurează într-un program de finanțare a startupurilor românești, vrea să monteze în mai multe orașe din țară încărcătoare stradale cu energie solară, fabricate la Brăila, o soluție „salvatoare” pentru românii grăbiți cărora li se descarcă telefonul pe drum.

Echipa de arhitecți Triptic Studio a lansat zilele trecute proiectul Green Spots – Încărcătoare Solare Urbane, a informat luni studioul, într-un comunicat remis StartupCafe.ro

Stațiile de încărcare pentru dispozitive mobile ce transformă energia solară în energie electrică sunt produse într-o fabrică din Brăila și reprezintă o soluție pentru tehnologia durabilă din viitoarele smart cities.

Energia electrică a stațiilor de încărcare este produsă de panouri fotovoltaice, acestea putând alimenta până la 12 dispozitive simultan. Bateria cu litiu-ion încorporată stochează energie pentru un total de 300 de încărcări, iar stațiile pot fi folosite atât pe timp de zi, cât și noaptea.

Încărcătoarele stradale pot fi cumpărate sau închiriate de primării, în proiecte edilitare, dar și de firme private. ”Prin poziționarea instalațiilor în spațiul public, urmărim să oferim soluții atât pietonului, cât și investitorului. Pentru acesta din urmă, existența unui spațiu publicitar poate face atrăgătoare investiția. Însă, principalul aspect de luat în calcul este transformarea spațiului în sine. Crearea unui atractor la nivel urban implică o serie de investiții, precum magazine, cafenele, bistro-uri, toate acestea generând fluxuri de oameni”, a spus Adrian Țuțuianu, cofondator al Green Spots.

Există trei modele standard de încărcătoare Green Spots, de dimensiuni şi capacităţi diferite:

  • ICON, modelul standard cu nouă panouri fotovoltaice flexibile (135W) integrează o baterie litiu-ion de 12Vx 60A. Staţia include şase prize USB de maximum 10W (1-2A, 5V) și este echipată cu blaturi de depozitare pentru sporirea gradului de confort la utilizare.
  • IDEA este versiunea care integrează trei panouri fotovoltaice (90W) și o baterie litiu-ion de 12Vx60A. Și această stație permite încărcarea a 6 dispozitive mobile simultan, însă se diferențiază de varianta standard prin prezența panourilor publicitare. Modelul Idea oferă o soluție de afișaj stradal pentru branduri.
  • IDOL  este cel mai avansat model produs de Triptic și oferă utilizatorilor 12 prize USB, precum și un grad sporit de confort prin prezența băncuțelor și a unui blat generos. Idol este echipat 6 panouri, cu o putere totală de 180 W și a fost special creat pentru parcuri și piațete urbane.  

Proiectul este unul din finaliștii Startarium Pitch Day 2018, o competiție românească pentru finanțarea startupurilor.

Parallax

Vizualizari
3491
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri