Claudiu Zamfir

Asistentul pentru scriere corectă Grammarly a primit o investiție de 90 de milioane de dolari

Thumbnail

Firma IT Grammarly, care a realizat un asistent digital pentru scriere corectă în limba engleză folosit de 20 de milioane de utilizatori, a anunțat vineri că a obținut o nouă investiție, de 90 de milioane de dolari.

Firma IT nu a dezvăluit care este valoarea sa, la care s-a făcut finanțarea, dar susține că a intrat în rândul „unicornilor” , adică startup-uri care valorează cel puțin 1 miliard de dolari și care nu sunt listate la bursă, conform Axios.

Runda de investiții este condusă de fondul General Catalyst, care a mai finanțat startup-ul.

Cu cei 90 de milioane de dolari, Grammarly își va dezvolta mai departe tehnologia de inteligență artificială (AI), pentru a ajuta utilizatorii vorbitori nativi sau non-nativi de limbă engleză din întreaga lume să scrie corect și să se exprime mai bine.

„Scrierea ne ajută să obținem succes personal, profesional și academic, dar o comunicare eficientă necesită talent și timp”, spun cei de la Grammarly.

Firma IT a fost fondată în anul 2009, la San Francisco, de  Alex Shevchenko, Dmytro Lider și Max Lytvyn. Până în prezent, a strâns investiții de 200 de milioane de dolari.

Parallax

Vizualizari
805
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri