Claudiu Zamfir

Angajații Google vor putea raporta hărțuirea sexuală pe un site dedicat, cu asistență live, pentru un mediu de lucru mai respectuos

Thumbnail

Compania Google, cu venituri anuale de 3 ori mai mari decât tot bugetul României pe un an, a anunțat, joi, măsuri suplimentare de combatere a hărțurii sexuale în rândul angajaților săi, pentru „a fi un loc de muncă reprezentativ, echitabil și respectuos”.

În ultima perioadă, o serie de angajați Google - majoritatea femei - s-au plâns că au fost hărțuiți sexual la job și au cerut conducerii companiei măsuri pentru a întări respectul la locul de muncă.
 
„În ultimele săptămâni, liderii Google și cu mine am auzit feedbackul vostru și au fost mișcați de relatările pe care le-ați transmis”, le-a scris, luni, pe e-mail directorul general al Google (CEO), Sundar Pichai, celor peste 85.000 de angajați ai companiei.

„Recunoaștem că în trecut nu am reușit mereu să facem totul bine ne pare sincer rău pentru asta. E clar că trebuie să facem niște schimbări. Vom oferi mai mult sprijin și mai multă grijă celor care ridică îngrijări. Ne vom dubla angajamentul de a fi un loc de muncă reprezentativ, echitabil și respectuos”, le-a mai spus directorul general al Google angajaților.

El a anunțat un set de măsuri concrete care vor fi aplicate la Google:

  • Arbitraj opțional în companie, în cazurile de hărțuirea sexuală. „Google nu a cerut niciodată confidențialitate în procesul de arbitraj, iar arbitrajul ar putea fi cea mai bună soluție, din mai multe motive (de exemplu, confidențialitatea personală), dar recunoaștem că alegerea ar trebui să fie la latitudinea” angajaților.

 

  • Mai multă atenție în investigațiile și rezultatele investigațiilor privind reclamațiile de hărțuire sexuală în companie, ca parte a Raportului de Investigații al Google.

 

  • Redimensionarea modului în care firma se va ocupa și analiza îngrijorările angajaților Google. „Ne revizuim canalele de raportare, reunind-le pe un singur site dedicat, oferind inclusiv suport live. Vom îmbunătăți procesele pe care le folosim pentru a trata îngrijorîrile” - inclusiv posibilitatea ca angajatul reclamant să fie însoțit de o persoană de asistență pentru angajații Google. „Vom oferi grijă suplimentară și resurse angajaților Google în timpul și după acest proces. Acestea includ consilierea extinsă și sprijinul pentru carieră”.

 

  • Actualizarea și extinderea instruirii obligatorii privind hărțuirea sexuală. Angajații care nu urmează trainingurile în domeniul combaterii hărțuirii sexuale vor fi fi notificați în sistemul intern de perfecționare - „Perf”.

 

  • Google își va reconfirma cadrul de obiective și rezultate-cheie (OKR) în jurul diversității, echității și incluziunii în 2019. Astfel, Responsabila Google pentru va raporta lunar conducerii companiei progresele în ceea ce privește crearea unei culturi organizaționale orientate către diversitate și incluziune.

Compania Google, cunoscută mai ales pentru celebrul său motor de căutare, a fost înființată în urmă cu 20 de ani de doi IT-iști americani care s-au întâlnit la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin (născut la Moscova, din părinți ruși care au emigrat în SUA). În prezent, compania a ajuns la venituri anuale de peste 100 de miliarde de dolari.  

Parallax

Vizualizari
340
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri