Raluca Abrihan

Google lansează Atelierul Digital pentru Programatori. Hub-uri de tehnologie deschise la Universitatea din Bucureşti, în Cluj şi Timişoara

Thumbnail

Google a lansat la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti hub-ul IT unde se va desfăşura Atelierul Digital pentru Programatori. Alte două spaţii similiare sunt deschise a Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi la Universitatea Politehnică din Timişoara.

Prin aceste hub-uri Google vrea să ofere training-uri pentru dezvoltarea de aplicaţii mobile, să sprijine înfiinţarea de startup-uri tech, să ofere resurse pentru creşterea startup-urilor, suport şi mentorat pentru studenţi.

Google anunță lansarea programului „Atelierul Digital pentru Programatori”, adresat studenților care vor să învețe să programeze și tinerilor care vor să devină antreprenori în domeniul tehnologiei, anunţă compania.

Activitatea în hub-urile Google pentru programatori are două componente. În primul rând, în aceste spații vor fi organizate cursuri de programare pentru studenți. Cursurile sunt gratuite și se desfășoară pe o perioadă de 10 săptămâni. Studenții interesați pot opta pentru cursuri de Java, Android development pentru începători sau avansați.

Cele trei hub-uri Google pentru programatori vor funcționa și ca incubatoare pentru start-up-uri, oferind spațiu gratuit de co-working tinerilor care lucrează la dezvoltarea propriei aplicații și vor să lanseze un start-up. Tinerii antreprenori beneficiază în hub-urile Google de suport și sesiuni individuale de mentorat pentru identificarea oportunităților de creștere ale start-up-rilor, sesiuni de pregătire cu experți Google și acces la programul Google Cloud for Startups. Programul durează 6 luni și se finalizează printr-o sesiune Demo Day, în care tinerii își prezintă ideile în față unei comunități de investitori și experți în tehnologie.

Cele trei hub-uri Google „Atelierul Digital pentru programatori” se găsesc în următoarele locuri:

  • București: Facultatea de Matematică și Informatică, etajul 2, Universitatea din București

  • Cluj-Napoca:Universitatea Tehnică Cluj Napoca, sala C03, parter

  • Timișoara: Facultatea de Management în Construcții, Universitatea Politehnica Timișoara

„Atelierul Digital pentru Programatori” face parte din „Grow with Google”, o inițiativă globală care urmărește să creeze oportunități pentru toată lumea, prin oferirea de cursuri, resurse și consultanță gratuită. Prin intermediul Atelierul Digital, lansat în 2016 in România, Google își propune să sprijine oamenii să își găsească un loc de muncă, să avanseze în carieră sau să își dezvolte afacerea prin dobândirea de competențe digitale.

 

 

Până acum, Google a construit 5 hub-uri în cadrul universităţilor din Bucureşti (Academia de Studii Economice), Iaşi (Universitatea Alexandru Ioan Cuza), Cluj Napoca (Universitatea Babes-Bolyai), Constanţa (Universitatea Ovidius) şi Timişoara (Universitatea de Vest). În aceste hub-uri, consultanţi care au absolvit cursurile avansate ale Academiei Atelierul Digital oferă consultanţă gratuită IMM-urilor pe strategii de marketing online şi utilizarea intrumentelor digitale potrivite pentru specificul afacerii lor. 7.000 de IMM-uri au beneficiat de consultanţă gratuită în aceste spaţii.

Citeşte şi:

Şeful Google Europa: “Afacerile online ar putea avea acces la o piaţă de peste 5 miliarde de oameni în urmatorii ani”. România ia startul de pe ultimul loc

Parallax

Vizualizari
2280
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri