Claudiu Zamfir

Google cumpără o aplicație tip „mersul trenurilor”. Cât dă pe ea

Thumbnail

Google cumpără o aplicație indiană de urmărire a programului și traseului trenurilor, a anunțat, luni, publicația Economic Times India, care a dezvăluit și o sumă probabilă a tranzacției.

Gigantul de tehnologie american plătește 30-40 de milioane de dolari pentru startupul indian Sigmoid Labs, care deține aplicația "Where is my Train" (Unde mi-e trenul).

"Suntem încântați să vă anunțăm că Sigmoid Labs, echipa din spatele aplicației Where is my Train, se alătură Google. Nu ne puteam gândi la un loc mai bun care să ne ajute să ne îndeplinim misiunea. Suntem încântați să ne alăturăm companiei Google pentru a ajuta la aducerea tehnologiei și a informațiilor în mâinile mai multor oameni", a anunțat startupul din Bangalore, oraș supranumit și Silicon Valley al Indiei.

Această achiziție face parte din planul Google de a ajunge la următorul miliard de utilizatori, a mai scris publicația citată.

Disponibilă călătorilor din India pe dispozitivele cu Android și pe Apple, Where is my Train culege date din sursele oficiale și afișează live statusul trenului și programele actualizate. Aplicația poate funcționa offline fără a avea nevoie de Internet sau GPS. Are și alte funcții practice, cum ar fi alarmele pentru atenționarea când utilizatorul ajunge la destinație, precum și un vitezometru.

Aplicația a fost descărcată de peste 10 milioane de ori, în India, care este o piață imensă, la cei 1,3 miliarde de locuitori ai săi.

Startupul care a dezvoltat aplicația, Sigmoid Labs, a fost înfințat în anul 2017 de către patru  programatori: Ahmed Nizam (CEO), Arunkumar Nagarajan, Balasubramoniam Rajendran și Meenakshi Sundaram.

Parallax

Vizualizari
1109
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
valentin
vlad
Google continua sa faca mari schimbari in 2019.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri