Claudiu Zamfir

Două firme din Ungaria, în finala unei competiții europene de inovație ecologică

Thumbnail

Comisia Europeană a anunțat marți lista scurtă a celor 22 de firme care se vor întrece în finala Premiilor Europene pentru Business pentru Mediu (European Business Awards for the Environment), printre acestea numărându-se și două afaceri de la vecinii noștri unguri.

Aceste premii sunt o schemă care recompensează firmele ce contribuie cel mai mult la dezvoltarea durabilă prin eco-inovare. European Business Awards for the Environment, o inițiativă a Direcției Generale pentru Mediu a Comisiei Europene, se adresează firmelor care combină cu succes inovația, competitivitatea și performanțele de mediu remarcabile.

Premiile se decernează o dată la doi ani. În această ediție, în total, 161 de firme din 19 state s-au înscris în concurs, iar juriul a selectat 22 de companii, la Sofia, pe 28-29 iunie.

Din aceste 22 de companii europene mari, mijlocii și mici, 6 firme au fost identificate drept „Rising Stars”. Acestea sunt firme ale căror aplicații au făcut o impresie deosebită asupra juraților. Aceste firme pota avea o abordare inovatoare și interesantă a produsului / serviciului / procesului / managementului, dar a căror activitate se află încă într-o fază incipientă și nedovedită. Rising Start poate fi și o companie care este un pionier într-un context național sau regional, dar nu neapărat la nivel european.

Câștigătorii vor fi anunțați la ceremonia de decernare a premiilor EBAE, care va avea loc la 14 noiembrie la Viena. Evenimentul va face parte din conferința "Creștere în tranziție", unul dintre evenimentele Președinției austriece a Consiliului UE.

Finaliștii își dispuă premii pe 6 categorii:Management în microîntrepridneri și firme mici, Management în firme mijlocii și companii mari, Produse și servicii, Procese, Cooperare cu state în curs de dezvoltare, Afaceri și biodiversitate. Toate aceste firme au în comun respectul pentru mediu.

Pe lista scurtă a firmelor care se vor întrece la Viena se numără și două afaceri din Ungaria:

  • Biofilter - aceasta este o firmă mijlocie specializată în domeniul biocombustibililor și a energiei din surse regenerabile. Firma maghiară este nominalizată pentru premiul de la secțiunea management - firme mijlocii și mari și a fost clasificată și ca Rising Star. La categoria Management în firme mijlocii și mari, compania maghiară se luptă cu firme ca Arçelik A.Ş. (Turicia), care deține fabrica de frigidere Arctic de la Găești, județul Dâmbovița. Tot la această categorie a fost nominalizată și compania Pepsico Turcia.
  • Water&Soil  - este o microîntreprindere care susține că a găsit o soluție miraculoasă pentru a combate seceta și deshidratarea în grădinile din zonele aride. Firma este finalistă la secțiunea Produs și serviciu.

Lista completă a celor 22 de finaliste:

Finalisti by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
700
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri