Claudiu Zamfir

Firme românești, atrase în SUA printr-un program american de stat

Thumbnail

Statul american vrea să atragă firme românești, inclusiv pe cele mici și mijlocii, să investească în SUA, pentru a avea acces la piața de consum de acolo, prin programul Select USA, în care se fac înscrieri on-line.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a invitat, miercuri seara, la reședința sa, celebra vilă Dante din Primăverii, zeci de antreprenori români, cu firme de toate categoriile, pentru a-i invita să aplice în programul Select USA.

„Select USA este un efort major al Guvernului American de a aduce firme străine care ar vrea să investească în SUA, la o întâlnire la Washington cu reprezentanți din toată țara, din comunitățile locale americane, din asociațiile de business, care să ofere un forum abițios și agresiv în a vă prezenta informații despre oportunitățile care există în SUA” - le-a promis ambasadorul american oamenilor de afaceri români.

Am întâlnit acolo, cu un pahar de vin în față, oameni de afaceri români din toate domeniile, de la IT la cosmetice sau de la băuturi alcoolice la salubrizare și reciclare.

„Aceasta este ca un program <<how to>>, pentru afaceri care vin prima dată în SUA. Li se oferă informații despre selectarea locului investiției, taxe, se face o recepție oficială”, a spus Greg O'Connor, consilier comercial în Ambasada SUA.

Antreprenorii selectați în program vor avea ocazia se se întâlnească și cu secretarul (ministrul) Comerțului din SUA, miliardarul Wilbur Ross. Un veteran al investițiilor în America, înainte să intre în Administrația Trump, Ross era supranumit „Regele Falimentelor” pentru că a făcut bani frumoși cumpărând companii falite pe care le restructura și le vindea pe urmă bine.
 
Greg O'Connor ne-a dat câteva explicații despre Select USA, pentru antreprenorii care citesc StartupCafe.ro:

  • „Acest program este pentru toate tipurile de afaceri - mici, medii, mari. Ideea este să primească acces la piața SUA, care este cea mai mare și mai competitivă piață din lume. Poți merge într-un singur loc și să întâlnești reprezentanți din toate cele 50 de state americane, care vor povesti de ce este cel mai bine să te stabilești la ei, îți vor povesti despre legi, taxe, reglementări, surse de finanțare, tot felul de lucruri care, altfel, ar necesita luni de zile sau ani pentru a le înțelege.

 

  • Sistemul de înscriere este destul de simplu. Se completează pe internet, se trimite la Washington, acolo se analizează și se decide dacă este aprobat accesul acelei companii.

 

  • Este o taxă de înregistrare de 950 de dolari pentru 3 zile de program, o taxă foarte modestă pentru ceva de magnitudinea asta”.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial al Select USA.

Parallax

Vizualizari
2743
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri