Adi Iacob

Mai multe firme din Amsterdam colaborează pentru a fabrica adidași din gumă de mestecat reciclată

Thumbnail

Guma de mestecat este o distracție universală pentru oamenii de toate vârstele, dar consumul ei are și consecințe asupra mediului. Pentru a reduce pierderile și deșeurile, organizația de marketing urban Iamsterdam, designerul Explicit Wear și compania de sustenabilitate Gumdrop au colaborat la proiectarea unui pantof din guma de mestecat reciclată. Produsul se numește Gumshoe, talpa pantofului este fabricată din compuși reciclabili (cunoscuți sub numele de Gum-Tec) și conțin 20% gumă.

Potrivit proiectului, circa 1496 de tone de guma de mestecat ajung pe trotuarele din Amsterdam în fiecare an, iar autoritățile cheltuiesc milioane de dolari pentru a curața străzile capitalei olandeze. Proiectul folosește aproximativ 1 kg de gumă pentru fiecare patru perechi de încălțăminte produse, scrie The Verge.

Compușii Gum-Tec se formează ca granule și sunt apoi turnate în talpa pantofului, pe care este prezentată o hartă a orașului. 

Thumbnail
Captură YouTube - Publicis One Nederland

"Am început să căutăm o modalitate de a-i face pe oameni conștienți de această problemă [...] Atunci a apărut ideea de a crea un produs pe care oamenii îl doresc din ceva despre care nimănui nu îi pasă", a declarat purtătorul de cuvânt al colaborării, Jonathan Van Loon, într-un e-mail către The Verge

Potrivit reprezentanților proiectului, Gumshoe este prima pereche de adidași din lume fabricată din gumă. În afară de talpă, restul pantofului este fabricat din piele. De asemenea, colaboratorii doresc să le permită clienților să recicleze și să înlocuiască talpa atunci când se uzează. Creatorii doresc să extindă proiectul și către alte orașe din lume.

Adidașii sunt disponibili pe culoarea bubblegum-pink (roz), negru și roșu și  vor fi disponibili începând din luna iunie pentru prețul de 190 de euro.

Sursa: The Verge
Parallax

Vizualizari
610
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri