Claudiu Zamfir

Premiu de 6.600 de dolari pentru un start-up IT românesc, în Polonia

Thumbnail

Startupul românesc FINQware, care a realizat o aplicație de servicii financiare pe mobil, a primit un premiu de 6.600 de dolari în Polonia și oportunitatea de a lucra cu subsidiara poloneză a unei bănci americane.

FINQware a câștigat competiția Citi CEE PSD2 Challenge din Polonia, obținând un premiu în bani de 25.000 de zloți, adică circa 6.600 de dolari. Pentru firma românească aceasta reprezintă o validare prețioasă a modelului său de business în Europa Centrală și de Est și deschide calea unei colaborări cu subsidiara poloneză a grupului financiar american Citi. Startupul este înființat de doi specialiști în zona bancară - Cosmin Cosma și Dănuț Covălciuc-  și doi IT-iști - Dumitru Țârâianu și Alex Bejan. Aplicația lor, care poate fi instalată gratuit, oferă utilizatorului un centru unic de gestionare a servicilor sale financiare de pe mobil.

Pe locul al doilea a venit startupul polonez SentiOne, care a primit 15.000 de zloți, adică aproape 4.000 de dolari. Despre SentiOne am mai scris când StartupCafe a fost în vizită la sediul central al firmei, la Varșovia. Startupul oferă servicii de monitorizare și analiză inteligentă a social media și a altor surse de pe internet, ajutând firmele să combată campaniile de denigrare și haterii mincinoși de pe Facebook sau de pe alte rețele sociale. Firma fondată de Kamil Bargiel (32 de ani) operează inclusiv pentru clienți din România.

Locul al treiea a fost ocupat de firma poloneză ZweryfikujFirme.pl - un instrument de business intelligence prin care utilizatorii pot verifica situațiile financiae ale firmelor, obținând date veridice și relevante despre clienți, parteneri de afaceri și alți stakeholderi. Premiul a fost de 10.000 de zloți, adică circa 2.600 de dolari.

Parallax

Vizualizari
973
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri