Raluca Abrihan

Un startup co-fondat de un român primeşte o investiţie de peste 11 milioane euro. Alibaba printre investitori

Thumbnail

KONUX, un startup IT care dezvoltă o tehnologie de monitorizare a căilor ferate din Germania, co-fondat de un român, primeşte o investiţie de 11,5 milioane de euro. Printre investitori se numără şi compania chineză Alibaba.

KONUX este o companie de tehnologie, cu sediul central la Munchen, a dezvoltat o soluţie IT care foloseşte inteligenţa artificială pentru a monitoriza traficul feroviar, astfel încât acesta să fie fluidizat şi să se evite întârzierile. Soluţia este deja testată în Germania.

Startup-ul a fost fondat în 2014 de Vlad Lata, Andreas Kunze şi Dennis Humhal.

Vlad Lata a plecat din Sibiu după absolvirea liceului pentru a-şi continua studiile la Universitatea Tehnică din Munchen, iar apoi la Universitatea Berkeley, în California. După finalizarea studiilor el a lucrat ca intern pentru companii ca BMW şi Audi.

KONUX, ajunge în urma acestei investiţii, la finanţări totale de 44 milioane de euro. Această rundă, de 11,5 milioane de euro, a fost susţinută de investitorii: New Enterprise Associates (NEA), Upbeat Ventures, MIG AG şi Alibaba Group.

În urma acestei investiţii, startup-ul intenţionează să intre pe piaţa chineză, care are un sistem uriaş de căi ferate.

“China este ce mai mare piaţă a industriei feroviare din lume, drept umrare este extrem de importantă pentru noi”, a declarat Andreas Kunze, unul dintre fondatori, citat de eu-startups.com.

Parallax

Vizualizari
2369
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri