Claudiu Zamfir

5 tinere românce pleacă în SUA, la un concurs de tehnologie

Thumbnail

Cinci eleve de liceu din România vor merge la competiția de tehnologie Technovation Challenge 2018, care va avea loc în Silicon Valley, după ce au câștigat ediția românească a concursului, a anunțat, luni, asociația Adfaber, orgaizatoarea din România, într-un comuncat remis StartupCafe.ro.

Echipa „Kernel Panic” din București, compusă din Andreea-Bianca Morecuț, Ioana Stelea, Ana Bercaru, Ana Daria Hendoreanu și Emma Chirlomez, a impresionat juriul de aici cu o aplicație care are ca scop facilitarea colectării selective a deșeurilor.

Ele au luat cel mai mare punctaj. În finala românească au mai intrat încă 2 echipe: Mission4society și B.I.D.D. Proiectele celor 3 echipe  vor fi analizate online de juriul internațional Technovation Challenge în perioada 1-17 iunie 2018. În august va avea loc ultima etapă a concursului, unde vor fi premiate cele mai bune proiecte din toată lumea.

Oricum, fetele de la „Kernel Panic” au locul asigurat în avionul de SUA, pentru că au avut cel mai mare punctaj în faza pe România.

Juriul din România a fost format din:

  • Ioana Piron, BI/DW Developer Cegeka,
  • Andrei Istrate, co-founder GameDev Academy,
  • Bogdan Răduță, CTO la Qualitance și
  • Cristina Piele, project manager Adfaber și coordonatorul principal al Technovation Challenge România by UPC.  

„Toate fetele care au participat au venit cu idei extraordinare de aplicații. Lupta împotriva afecțiunilor psihice, educația, sănătatea și reciclarea sunt doar câteva dintre temele abordate. Este extraordinar că aceste fete, atât de tinere, se gândesc la problemele societății noastre și încearcă să le rezolve. Mi-a plăcut foarte mult și proiectul echipei Electric 5, care a primit premiul special Banca Transilvania, pentru ideea cu care au venit să diminueze risipa de mâncare”, a spus Cristina Piele.

„Anul acesta, au participat peste 400 de fete din toată țara, lucru care ne arată că suntem pe drumul cel bun și trebuie să suținem și pe mai departe copiii care își doresc o carieră în tehnologie. În București, am organizat Regional Pitch-ul cu 10 echipe ale căror proiecte ne-au impresionat”, a spus Alin Chiriac, CEO Adfaber, organizator și Ambasador Național al programului.

Technovation Challenge este cea mai mare competiție de tehnologie din lume dedicată fetelor. Din 2010, au participat peste 10.000 fete din peste 78 ţări la competiția internațională.

Adfaber este ONG-ul care face cunoștință copiilor și tinerilor cu tehnologia. Printre alte proiecte care au acest scop se numără și Kids in Tech, programul care aduce cursuri gratuite de programare în tot mai multe școli generale și licee din România, dar și Hour of Code, evenimentul internațional care arată oricui că doar într-o oră poate înțelege principii de bază din programare și Computer Science.

Parallax

Vizualizari
1083
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri