Claudiu Zamfir

75 de fermieri vor trece la producție BIO pentru un lanț de hipermarketuri

Thumbnail

Peste 200 de fermieri români s-au înscris într-un program de trecere la agricultura BIO în primele 2 luni de la demararea acestuia, iar 75 dintre ei sunt eligibili să înceapă conversia, a anunțat miercuri un lanț de hipermarketuri, care derulează acest program.

Potrivit Carrefour, fermierii eligibili vor beneficia de sprijin financiar pentru primul an, de contracte ferme de preluare a producției în perioada de conversie și 2 ani după obținerea certificărilor necesare, cât și consultanță și promovare.

Produsele recoltate în perioada conversiei vor ajunge pe rafturile magazinelor Carrefour cu o etichetă specială, de tranziție - „în conversie la BIO” - iar după certificare, cu eticheta ecologică, în conformitate cu normele europene.

Certificarea BIO este un proces care presupune multe rigori. “Pe toată această perioadă, producătorii aflați în conversie trebuie să facă față combaterii dăunătorilor fără pesticide, fără îngrășăminte chimice. Este un proces complex, însă fermierii sunt din ce în ce mai avizați și își doresc să aducă valoare adăugată”, a declarat Liliana Ciobanu, director general Ecocert, una dintre autoritățile acreditate în România să acorde certificări BIO.

Complexitatea procesului a fost confirmată și de Tudor Stanciu, fermier din Călărași, care se află deja în al doilea an de conversie pentru certificarea BIO. “Sunt multe provocări în a cultiva produse BIO, depindem de mulți factori externi, precum vulnerabilitatea în fața vremii sau dăunătorii, care trebuie combătuți fără pesticide sau substanțe controversate”, a spus Stanciu, citat în comunicatul Carrefour.

Parallax

Vizualizari
1392
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri