Claudiu Zamfir

O aplicație de mobil românească a câștigat 25.000 Euro, finanțare. LISTA câștigătorilor

Thumbnail

O aplicație de mobil românească, destinată femeilor însărcinate, a câștigat o finanțare de 25.000 de euro de la un accelerator de afaceri eurpean.

Aplicația Femyo, a antreprenorilor Claudia Munteanu și Daniel Stan (fiecare în vârstă de 33 ani), a fost selectată la concursul EIT Health InnoStars Awards 2019.

Pe scurt, femeile care așteaptă un copil pot obține sfaturi de la medici direct pe mobil, prin aplicația lansată anul trecut.

În total, 116 startup-uri medicale care au deja un MVP (produs minim viabil) au aplicat la competiția europeană. Dintre acestea, Femyo și alte 14 firme au fost selectate.

Startup-urile selectate vor primi câte un premiu de 25.000 de euro („smart money”), training  individual de 4 luni și posibilitatea de a participa la două bootcamp-uri de antreprenoriat în Europa.

Cei 25.000 de euro sunt bani cash, care sunt rezervați pentru mentorat, teste de laborator și alte servicii necesare pentru dezvoltarea business-ului. Banii se dau în 2 tranșe egale: una a fost plătită deja, iar cealaltă urmează în septembrie.

Mai departe, EIT Health InnoStars va organiza 3 interviuri de validare cu potențiali clienți, investitori și parteneri.

După programul de 4 luni, zece finaliști vor fi selectați pentru a participa la pitch-ul final al InnoStars Awards, care va avea loc în noiembrie 2019.

Vor fi puse la bătaie încă 3 premii în bani: 25 000 de euro, 15 000 de euro și 10 000 de euro.

Cele 15 cele mai promițătoare startup-uri, calificate în finală sunt din Portugalia (5), Polonia (2), Ungaria (2), Letonia (2), Cehia (1), Lituania (1), Italia (1), România (1).

EIT este Institutul european pentru tehnologie și inovație. Proiectele sale sunt finanțate din bani europeni și privați.

Urmărește un interviu video cu fondatorii Femyo, realizat de StartupCafe.ro:

Lista finaliștilor și ce afaceri fac ei:

B-CULTURE (Portugalia): Oferă o soluție 4D pentru o monitorizarea screening-ul și validarea compușilor și a implanturilor pentru industriile Pharma, Dental și Biomedical.

BrachyDOSE (Lituania): este o echipă de ingineri și oameni de știință cu experiență care acordă asistență profesioniștilor din domeniul medical pentru stabilirea mai sigură și mai inteligentă a dozajelor în radioterapie. Acestea oferă un instrument de control al calității pentru tratamentul cancerului, mai eficient și mai personalizat. Produsul este făcut pentru oncologi care caută precizia și cele mai bune rezultate ale tratamentului posibil în radioterapie.

InoCure (Cehia) este o firmă de bionanotehnologie care oferă soluții pentru știința vieții și industria farmaceutică. Produsul său DifMATRIX este prima membrană activă de cultură celulară 3D care permite testarea preclinică rapidă, fiabilă și etică.

Femyo (România) este o firmă care își propune să reducă la jumătate numărul deceselor la naștere. Pentru asta, firma vrea să construiască prima organizație digitală de management al sănătății din Europa, pentru ca toți abonații ei primească cel mai bun început de viață al copiilor lor.

Sineko (Ungaria). Software-ul GRAID al firmei își propune să revoluționeze teleradiologia transfrontalieră prin traducerea rapoartelor radiologice. GRAID este un asistent de raportare sinoptică ce permite profesioniștilor din industria medicală să creeze rapoarte medicale structurate de înaltă calitate. De asemenea, softul permite utilizatorilor să traducă ușor întregul un raport cu un singur clic, în mai multe limbi. Platforma îmbunătățește eficiența și calitatea documentației medicale.

HydrUStent (Portugalia): se axează pe dezvoltarea de dispozitive medicale inovatoare bazate pe nevoile clinice. Echipa este compusă din colaboratori cu înaltă calificare, din domenii diferite, de la medicină la știința și ingineria biomaterialelor.

Proiectul HydrUSensor se axează pe dezvoltarea unei soluții inovatoare pentru îmbunătățirea testării urodynamice la diferite niveluri. Compania dezvoltă o tehnologie portabilă, wireless și mai puțin invazivă de testare a urodinamicii, care permite o monitorizare continuă pe termen lung a presiunii intra-urinare.

InSimu Patient (Ungaria): este o aplicație de studiu medical interactivă, bazată pe simulatoare de pacienți. Startup-ul îi ajută pe studenții la medicină să câștige experiență clinică, luând decizii pe cont propriu, pe pacienți virtuali. Simulând toate aspectele posibile ale diagnozei din viața reală, InSimu schimbă modul de gândire și învățare a tinerilor medici.

Mhydrogel (Letonia): este un startup care oferă lentile de contact terapeutice pentru a salva vederea pacienților după leziuni oculare chimice.

OASIS Diagnostics SA (Polonia):  este o firmă MedTech ce a realizat un nou dispozitiv medical non-invaziv denumit ONIRY, destinat tratării femeilor care au suferit leziuni obstetrice după nașterea vaginală.

Mosaic Software Srl (Italia) este un startup inovator care a creat PatchAI -  prima platformă cognitivă pentru colectarea și analiza predictivă a datelor raportate de pacienți în studiile clinice. Platforma încorporează un asistent virtual bazat pe inteligență artificială, care imită conversațiile empatice ale omului pentru a motiva pacienții și pentru a spori gradul de respectare a protocolului medical.

BRIGHT - Beyond Research and Information Graphics for Health and Technology (Portugalia) - este o companie inovatoare care proiectează și implementează soluții pentru sectorul sănătății. Firma a realizat proiectul „Serious Games for Health”.

Surgeonmate (Portugalia): a dezvoltat și brevetat o soluție textilă care urmează să fie purtată de către furnizorii de servicii medicale în timp ce lucrează în locuri unde frigul este o problemă și există o potențială sursă de disconfort.

TimeUp (Portugalia): lucrează la dezvoltarea unui dispozitiv medical folosit pentru a monitoriza și a detecta prezența bacteriilor în urină, avertizând asupra unei potențiale infecții.

UVera (Polonia): Oferă o soluție pentru protecția pielii împotriva întregului spectru de radiații solare UV. Misiunea sa este de a oferi omenirii produse naturale și sigure de protecție UV cu reducerea concomitentă a impactului negativ asupra mediului.

Vigo (Letonia): folosește inteligența artificială în recuperarea după accidentul vascular cerebral.

Cei interesați pot accesa alte oportunități EIT aici.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
3771
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri