Smile Media

INTERVIU Felder Gruppe România: Rustic Ideea, afacere de succes prin Start-Up Nation, născută din pasiunea pentru rustic îmbinat cu modern

Thumbnail

Marius Frătoaica și Constantin Drăghici: Care este secretul succesului? Pur și simplu să faci lucrurile mai bine decât le fac alții. Calitatea este criteriul de bază în orice.

Marius Frătoaica și Constantin Drăghici, prieteni din copilărie care împărtășesc aceeași pasiune pentru rustic îmbinat cu modern, și-au deschis propriul atelier de mobilă prin Start-Up Nation și lucrează piese de mobilier din lemn masiv cu rășină epoxidică.

Puncte cheie:

  • Producție: mobilă din lemn la comandă
  • Utilaje achiziționate prin Start-Up Nation:

- Mașină combinată cu 2 operații pentru tăiere și frezare/cepuire Hammer B3 winner

- Mașină combinată cu 2 operații pentru îndreptare și rindeluire la grosime Hammer A3 41

- Fierăstrău panglică Felder FB 710

- Sistem profesional mobil de exhaustare Felder AF 22 Mobile

- Compresor mobil cu piston Schneider UniMaster UNM 660-10-90 D

  • Criterii pentru alegerea furnizorului de utilaje: caracteristicile tehnice, calitatea și renumele utilajelor, oferta avantajoasă în cadrul proiectului, informațiile, consultanța și asistența tehnică dedicată și colaborarea pe termen lung cu un partener de încredere
  • Secretul succesului: pur și simplu să faci lucrurile mai bine decât le fac alții
  • Sfaturi și recomandări pentru viitorii antreprenori:

- să ia totul pas cu pas, să nu aibă așteptări mari imediate

- să facă lucrurile cu pasiune și să creadă în afacerea lor 100%

- să aibă și capital propriu pe care să-l investească. Pe lângă finanțarea obținută, vor avea nevoie de fonduri de susținere!

- un plus de experiență în domeniu nu strică, ba chiar ar fi de dorit.

Cum au fost primii pași în industrie?

Constantin Drăghici: Primii pași au fost o aventură. Noi nu aveam deloc experiență în acest domeniu și am descoperit lucruri și provocări noi. A fost greu, dar frumos.

Marius Frătoaica: Programul Start-Up Nation ne-a oferit un avantaj, nu am plecat de la zero. A fost greu și așa, dar dacă ar fi trebuit să plecăm chiar de la zero și fără experiență, cred că ar fi fost mult mai dificil. 

Ce produceți mai exact?

Constantin Drăghici: În principiu, realizăm piese de mobilier din lemn masiv, mese, birouri, noptiere. Ne-am axat pe realizarea blaturilor pentru mese, blaturi pentru mobilă de baie și bucătărie și fațete de mobilier. Lucrăm la comandă și produsele noastre sunt piese unicat. Nu vom face niciodată două piese identice pentru că nu o să găsim niciodată două bucăți de lemn identice.

Thumbnail

 

Cu ce probleme v-ați confruntat pe parcursul derulării programului Start-Up Nation?

Constantin Drăghici: Ca în orice lucru nou făcut, problemele sunt inevitabile. Din punctul nostru de vedere, termenul de 1 an de zile pentru implementarea proiectului este prea scurt, durează mult până îți pui la punct toată infrastructura, până găsești spațiul de închiriat, până găsești oameni, până vin toate utilajele. Sunt multe aspecte pe care trebuie să le sincronizezi și dacă nu ai experiență, este foarte dificil.  

 

Citește interviul integral aici și vezi cu ce alte probleme s-au confruntat Marius Frătoaica și Constantin Drăghici în timpul derulării Start-Up Nation, dar și care sunt recomandările lor pentru viitorii antreprenori în industria mobilei.

Articol susținut de Felder Gruppe România

Parallax

Vizualizari
2302
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 392
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri