Raluca Abrihan

Startup românesc ce închiriază jucării a primit o finanţare de la fondul de investiţii Sparking Capital

Thumbnail

Evertoy, un site de închiriere de jucării care foloseşte şi o monedă proprie, a primit o finanţare de tip seed de până la 100.000 euro (cifra exactă nu a fost făcută publică) din partea Sparking Capital, un fond cu capital de risc de tip Business Angel. Iată povestea acestui startup românesc.

Evertoys este o firmă înființata in 2016, care închiriază jocuri și jucării printr-un model de business de tip abonament și își propune sa devina un ecosistem care să ofere familiilor experiențe educaționale relevante și distractive pentru copii.

Startup-ul a avut anul trecut o creştere de 6 ori a cifrei de afaceri, iar în urma acestei investiţii estimează o majorare de 20 de ori a vânzărilor.

“Suntem bucuroși că am finalizat acest parteneriat cu Evertoys, după o perioadă de aproximativ 3 luni de due diligence si negocieri. Investim într-o afacere care își propune sa schimbe în viitor status quo-ul industriei de jucării din România, prin introducerea conceptului de bibliotecă de jucării pe bază de abonament. De asemenea, investim într-o companie condusă de antreprenori vizionari, pasionați, curajoși, cu o strategie bine definita și o execuție excelenta a planurilor “, susține Vlad Panait, Fondator Sparking Capital.

Sparking Capital este un fond cu capital de risc de tip Business Angel, cu doi parteneri, Vlad Panait şi Cristian Negruţiu. Compania face investiții de tip pre-seed si seed în startup-uri care activează în diferite verticale: market places, food-tech, agri-tech, retail-tech, health-tech, digital transformation.

Vlad Panait, Fondator Sparking Capital, are experienţă comercială de peste 20 de ani, din care peste 7 ani de experienţă internațională cu multinaționale precum Heineken și Philips, ca Director de Marketing/Membru în Board în Etiopia, Serbia, România, CEE. Este Business Angel, Mentor @Impact Hub Bucharest şi adviser pentru diferite start up-uri.

Cristian Negruțiu, Partener Sparking Capital, are experienta multi funcțională de peste 20 de ani în multinaționale precum Sarantis, Cadbury, DSV Solutions ca Director Executiv /Membru în Board, Business Angel.

“Ecosistemul antreprenorial din România este in plina efervescentă: startup-uri în dezvoltare, fonduri cu capital de risc intrând în piață, programe de accelerare a afacerilor, din ce în ce mai multi tineri aspirând la statutul de antreprenor de succes. O nevoie principala a startup-urilor, alături de investiția financiara, este cea de know how, mentoring si networking care sa faciliteze creșterea, dezvoltarea multidimensională și scalarea internațională pe care Sparking Capital o oferă start up-urilor cu care colaborează”, declara Cristian Negruțiu, Partener Sparking Capital.

Povestea Evertoys

Ideea unei biblioteci de jucării s-a născut în timpul cursurilor unui MBA şi a fost transformată de trei tineri antreprenori într-o mică afacere – un site de închiriere de jucării care foloseşte o monedă proprie.

Tiberiu Lupu, Alina Marian şi Emil Olteanu s-au întâlnit în cadrul unui MBA (Master of Business Administration), la Maastricht School of Management, unde, pentru unul dintre cursuri, au trebuit să vină cu o idee şi un plan de afaceri. Aşa s-a năcut Evertoys, un site care închiriază jucării.

În scurt timp au primit şi o investiţie de tip angel, de 25.000 de euro din partea VG Partners, companie din care face parte şi unul dintre profesorii lor de MBA. Au mai investit ei încă 30.000 de euro si au lansat afacerea. Cei mai mulţi bani au fost cheltuiţi pentru stocul de jucării pe care le-au pus spre închiriere, apoi, o bună parte pentru dezvoltarea site-ului, deschiderea unui depozit, ustensile de igienizare a jucăriilor şi un angajat care să se ocupe de partea de curăţare.

Un an şi ceva mai târziu de la lansarea site-ului avem aproape 200 de clienţi, abonaţi activi. Sperăm să reuşim să ridicăm o finanţare relevantă, în primăvară, pentru a creşte afacerea, spune Tiberiu.

Citeşte aici mai mult despre acest business

Parallax

Vizualizari
1427
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri