Raluca Abrihan

Firmă românească de eLearning primeşte un grant de 30.000 euro pentru un proiect care să îi ajute pe elevi să ia BAC-ul

Thumbnail

Ascendia, firmă românească de eLearning (învăţarea cu ajutorul tehnologiei şi a mediilor digitale), a câștigat un grant prin programul Orizont 2020 în valoare de 30.000 de euro și începe colaborarea cu iziBAC - creatorii aplicației care ajută elevii de liceu să ia BAC-ul.

Pe lângă cei 30.000 de euro, grant-ul constă și într-un program special de mentorat dedicat dezvoltării pe o perioadă de 6 luni a proiectului, care va fi implementat și testat cu sprijinul partenerilor locali de la Impact Hub Romania.

România are nevoie să investească în educație. Credem în parteneriate și suntem siguri că împreună cu iziBAC putem să realizăm una dintre cele mai importante platforme educaționale de bacalaureat din țară”, spune Alex Mălureanu, Co-fondator și CMO Ascendia.

Soluția gândită de Ascendia este o platformă video educațională care ajută elevii de liceu să se pregătească pentru examenul de bacalaureat și adaugă o dimensiune importantă menită să sprijine proiectul iziBAC din România.

Noi credem cu tărie că educația este piatra de temelie pe care o societate este construită. Prea mult timp acest domeniu vital s-a aflat la periferia interesului general; este imperativ să aducem un suflu de modernitate în metodele de învățare, să putem beneficia de avantajele tehnologiei secolului 21. Gamificarea și digitalizarea educației reprezintă cheia pentru o viziune în care studiul nu mai este o activitate la care elevul este forțat, ci pe care o face de plăcere, din curiozitate și sete de joacă și cunoaștere. Și împreuna cu Ascendia vom face încă un pas spre această viziune - să redăm plăcerea învățatului”, adaugă Adrian Stratulat, Co-fondator și CMO iziBAC.

Grant-ul a fost câștigat în urma unui apel deschis prin intermediul platformei Social Challenges Innovation Platform (www.socialchallenges.eu), care recompensează companii creatoare de proiecte ce rezolvă probleme sociale și de mediu din Europa. Selecția a fost efectuată de un juriu compus din 7 experți internaționali (Dario Mazzella, Grupul META, Marina Sarli, Impact Hub, Robert Sanders, Rețeaua europeană BIC, Maria Jo Bustamante, SE Forum, Carolina Arriagada, Cities and Collaboration LTD, Clare Mcgee , Co-fondator al Direct Innovate-NI LTD, Esteban Pelayo, EURADA) și organizațiile care au promovat provocările sociale pe platformă.

Parallax

Vizualizari
843
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri